Nogomet

Varaždinci i Farmaceuti u borbi za prvu pobjedu i bijeg od dna ljestvice

Mihaela Bradovski • subota, 24.08.2024.
Varaždinci i Farmaceuti u borbi za prvu pobjedu i bijeg od dna ljestvice
Foto: Marko Jurinec/HINA

U prvom današnjem dvoboju četvrtog kola SuperSport HNL-a Varaždin dočekuje na svom stadionu Slaven Belupo. Obje momčadi u potrazi su za prvom pobjedom...

Zanimljiv dvoboj danas je na rasporedu u Varaždinu. Istoimeni domaćin ugostit će Slaven Belupo u derbiju sjevernog dijela Hrvatske. Obje momčadi su još uvijek u potrazi za prvom pobjedom.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Varaždin je u prošlom kolu gostovao kod Hajduka gdje je upisao prvi poraz dok je Slaven Belupo u prošlom kolu ugostio Lokomotivu i prvi put ove sezone izbjegao poraz upisavši remi.

U prva dva kola Oliver Zelenika sačuvao je mrežu čistom i Varaždin je bio jedini uz Rijeku koji nije primio pogodak. Međutim na gostovanju u Splitu, iako je dobro krenuo, upisao je poraz. Poveli su Varaždinci dosta rano golom Mitrovskog, međutim Hajduk je u drugom poluvremenu podignuo igru i stigao do preokreta.

Prvih sat vremena u Splitu razlog ja za optimizam Nikole Šafarića, međutim sada ga čeka drugačija utakmica i potpuno drugačiji protivnik protiv kojeg će i igra morati biti postavljena suprotno od one postavke u Splitu.

Farmaceuti su pak sezonu otvorili porazima u Splitu i Šibeniku da bi u prošlom kolu kod kuće protiv Lokomotive remizirali 2:2. Bila je to ujedno i promocija novog travnjaka na kojem su i Koprivničanci i Zagrepčani pružili jako dobru utakmicu.

Dvoboji između Varaždina i Slaven Belupa uvijek su uzbudljivi i donose zanimljiv nogomet pa se tako očekuje i sada. Situacija u kojoj i jedni i drugi još uvijek nemaju pobjedu sigurno dodatno podiže zanimljivost ovog dvoboja.

Što su rekli

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Ovo je prva utakmica ove sezone u kojoj smo u ulozi favorita i to moramo prihvatiti. Moramo se postaviti čvrsto i fokusirano, odraditi 90 minuta bez velikih padova te napraviti sve da osvojimo ta tri boda. I Slaven Belupo će tražiti tri boda, ali oni nas ne zanimaju, moramo se nametnuti od prve minute i neka oni razmišljaju o nama."

Ivan Radeljić, trener Slaven Belupa: "Čeka nas lokalni derbi u Varaždinu koji je uvijek interesantan, kako nama igrati, tako i gledateljima. Dosad smo tamo dobro prolazili pa se nadam da i ovaj put bude tako. Drugačija je to utakmica, lokalni derbi, ali dečki već imaju iskustva s obzirom da se susrećemo četiri puta godišnje. Žao mi je što ne mogu biti na klupi, ali sam siguran da će moji pomoćnici odraditi dobar posao."

Mjesto, vrijeme, sudac

Varaždin, Gradski stadion, 18:15

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Varaždin: Nevers (ozljeda)

Slaven Belupo: Božić, Jelić Balta, Šuto, Qestaj (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone su se susreli četiri puta, Slaven Belupo slavio je u dva susreta, Varaždin jednom, a jedan dvoboj okončan je remijem. U posljednja dva dvoboja gosti su odnijeli sva tri boda.

Prognoza

Varaždin je papirnati favorit i čini se da je bliži pobjedi s obzirom na prikazano u prva tri kola. test

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!