Nogomet

Đalović: 'Promijenit ćemo par igrača, ne možemo baš sve, to su mladi dečki, mogu igrati svaka tri dana'

Mihaela Bradovski • subota, 24.08.2024.
Đalović: 'Promijenit ćemo par igrača, ne možemo baš sve, to su mladi dečki, mogu igrati svaka tri dana'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Rijeka uoči gostovanja kod Olimpije u uzvratu play-offa Konferencijske lige, mora odraditi i prvenstvenu obavezu u gostima kod Osijeka...

Radomir Đalović priprema utakmicu protiv Osijeka, ali s mislima i na dvoboj protiv Olimpije koji je na rasporedu u četvrtak.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Utakmica u Osijeku dolazi poslije teške utakmice za moje igrače koja je bila jako iscrpljujuća. Osijek smo pratili, gledali smo svaku njegovu utakmicu, to je mlada momčad željna dokazivanja koja jako dobro trči. Sigurno zaslužuju više bodova nego što trenutno imaju, u nekim utakmicama nisu imali niti sreće. Mi ćemo vidjeti koga ćemo imati na raspolaganju. Umor je prisutan, neke igrače ćemo odmarati, neke ćemo koristiti 45 minuta, raspodijelit ćemo minutažu, ali očekujem da momčad odgovori kako treba iako ćemo neke igrače sačuvati za Olimpiju. Međutim ta utakmica nam nije ništa manje bitna i sve ćemo napraviti za dobar rezultat."

Kako bi Rijeka što svježija dočekala Olimpiju, na put se ne ide autobusom već zrakoplovom.

"Tako je puno lakše, to je velika stvar, hvala predsjedniku i svima u klubu, time su pokazali koliko su stali iza nas. U ovo vrijeme i po ovim gužvama trebalo bi nam dosta više vremena, a ovako ćemo biti i svježiji i spremnija i za sutra i za četvrtak."

Novih ozljeda nakon Olimpije nema, ali ima problema s umorom.

"Trenutno nema prijavljenih novih ozljeda, samo moramo vidjeti koliko tko može igrati. Radeljić je opet imao temperaturu i zato nije niti bio u ekipi protiv Olimpije. Imamo načetih igrača koji imaju problema s manjim ozljedama. Danas i sutra vidjet ćemo tko je najumorniji, neke ćemo staviti na klupu pa poslati na teren u drugom poluvremenu."

Vremena za pripremu utakmice protiv Osijeka gotovo da nije ni bilo, ali sve se zna i nema puno nepoznanica.

"Nismo imali puno vremena za pripremu, ali znamo sve o Osijeku. Moji igrači su profesionalci i sve što im kažemo, izuzetno dobro prihvate. Jutros smo trenirali, večeras ćemo još napraviti dodatnu analizu i mislim da tu neće biti problema."

Olimpija je iza Rijeke, ali svjestan je Đalović da je ta utakmica trebala biti odlučena dosta ranije.

"Mi smo trebali riješiti utakmicu mnogo ranije, zabiti drugi gol i sve bi bilo drugačije. Imali smo takav plan, mijenjali smo u 70. minuti jer smo htjeli dodatnu energiju. Momci su mladi i taj Olimpijin gol je ostavio traga, ali su sve do kraja tražili pogodak, u nekim situacijama i previše smo bezglavo jurišali da zabijemo drugi gol. Odigrali smo dosta dobro, završilo je 1:1, u Ljubljanu idemo po prolaz, ali to sve nakon Osijeka", kaže Đalović i ističe:

"Kadar Rijeke je širok, promijenit ćemo 3-4 igrača, ne možemo baš sve. To su mladi dečki, mogu igrati svaka tri dana, netko će igrati 45 minuta, netko 60. Lakše im je igrati nego trenirati."

Iako je Olimpija u mislima, mora igrače prešaltati na Osijek.

"Misli su na Olimpiji, ali moj je posao da igračima u glavu stavim Osijek. O Olimpiji ćemo nakon toga."

Dosta se piše i o transferima, konkretno odlascima Ivanovića i Pašalića.

"Moramo prodavati igrače da bismo opstali. Ljudi u klubu vode brigu o tome. Moje je da pripremim igrače da igraju, a što će biti, vidjet ćemo. Pripremamo i unutarnje rezerve, najviše se piše o Ivanoviću i Pašaliću, mi tu imamo neke zamjene i momke koji će odgovoriti. Ako odu u tom trenutku bit ćemo slabiji, ali ne sumnjam da ćemo onda dovesti neke igrače." test

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!