Tenis

Luka Mikrut preskočio prvu prepreku na putu do glavnog turnira u Comu

Branimir Korać • nedjelja, 25.08.2024.
Luka Mikrut preskočio prvu prepreku na putu do glavnog turnira u Comu

Luka Mikrut postavljen je za osmog nositelja kvalifikacija jakog Challengera u Comu. Tamo je na startu bio bolji od Argentinca Luciana Emanuela Ambrogija u dva seta...

Nešto manje od sat i 45 minuta trebalo je Luki Mikrutu za prolazak u finale kvalifikacija Challengera u Comu. Mikrut je slavio sa 7:6, 6:1 u susretu u kojem se i očekivala njegova pobjeda.

Igraj na mečeve kvalifikacija u Comu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bilo je opreza uoči samog dvoboja jer je Argentinac igrao jako dobro prošlog tjedna na Challengeru u bugarskom Dobriču gdje je iz kvalifikacija došao do četvrtfinala dok Mikrut u posljednje vrijeme igra toplo-hladno.

Ovddje je bilo svega, posebno u prvom setu. Mikrut je već u prvom gemu propustio pet break lopti da bi ipak napravio dvostruki break i pobjegao na 5:2.

Unatoč velikoj prednosti, nije uspio završiti posao, naime, naredna četiri gema pripala su Ambrogiju koji je tako poveo sa 6:5. Imao je i tri break lopte koje su ujedno bile set lopte, ali Mikrut se izvukao i izborio tie-break. Tamo je imao više mirnoće i sa 7:5 dobio tie-break.

Nakon toga bilo je puno lakše, u drugom setu je potpuno dominirao i sa 6:1 uzeo set te izborio prolaz u finale kvalifikacija.

Tamo će igrati protiv boljeg iz dvoboja između prvog nositelja Matheusa Pucinellija de Almeide i Sabe Purceladzeatest

Challenger Como, prvo kolo kvalifikacija:
Luka Mikrut (Hrvatska, 8) - Luciano Emanuel Ambrogi (Argentina, Alt) 7:6(5), 6:1

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!