Zimski sportovi

KHL: Salavat Julaev na svom ledu želi ostati neporažen

Mario Borko • srijeda, 11.09.2024.
KHL: Salavat Julaev na svom ledu želi ostati neporažen

Vratio se KHL, a danas se od 16 sati sastaju Salavat Julaev Ufa i Avtomobilist Ekaterinburg. Obje su ekipe prvenstvo otvorile s dvije pobjede, a u međuvremenu je Avtomobilist poražen i sada se mora vaditi na neugodnom gostovanju...

Početak rujna označio je i početak KHL-a. Druga najjača hokejaška liga na svijetu oformljena je 2008. godine, a danas u njoj nastupa 20 momčadi iz Rusije te po jedna iz Bjelorusije, Kazahstana i Kine. Aktualni prvak Metallurg Magnitogorsk koji je prošle sezone osvojio treći Gagarin kup.

Igraj na Salavat Julaev Ufa – Avtomobilist Ekaterinburg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas se od 16 sati sastaju neporaženi Salavat Julaev Ufa i Avtomobilist Ekaterinburg.

Salavat je klub s bogatom poviješću, osnovan je 1961. godine, a jedini naslov u KHL-u je osvojio 2011. godine. Prošle sezone u regularnom je dijelu nakon 68 utakmica držao treće mjesto, ali je u doigravanju zaustavljen već na startu od Traktora (4-2).

Nova sezone krenula je uspješno s dvije domaće pobjede protiv Kazana 5:3 i Traktora 2:1(1:1) nakon raspucavanja. Sada u tri dana slijede dva uzastopna dvoboja s Avtomobilistom, a prvi se igra u Ufi.

Šest gola u novoj sezoni postiglo je šest različiti igrača, a to je znak koliku širinu rostera posjeduje Salavat. Najbolji strijelac iz prošle sezone, Amerikanac Alexander Chemelevski i dalje je u momčadi, a do sad je zabio jedan gol i upisao asistenciju.

Avtomobilist je prošle sezone bio senzacija. Klub je osnovan 2006., od 2009. je dio KHL-a prošle sezone je stigao do polufinala. Tamo ga je zaustavio kasniji prvak Metallurg, ali tek u sedmoj utakmici. Avtomobilist je završio tek peti u Istočnoj konferenciji i nitko nije očekivati da će doći tako daleko u doigravanju.

Početak ove sezone bio je dobar, dvije pobjede protiv Traktora (3:2) i Novosibirska (4:0), ali onda se dogodio poraz od Nižnji Novogoroda (3:1). Sada slijedi još jedno neugodno gostovanje, ali sezona je duga ima još više od 60 utakmica i prave će se konture vidjeti tek nakon nekih 20 kola.

Najbolji strijelac iz prošle sezone Stephane Da Costa i dalje čeka na svoj prvi pogodak u novoj, a najkorisniji igrač u prošlogodišnjem doigravanja Anatolija Goleševa trenutno je na učinku od jednog gola i jedne asistencije.

Mjesto, vrijeme

Ufa, Ufa-Arena, 16:00

Prošli dvoboj

Salavat je na pripremama u kolovozu slavio s 4:1, a posljednji natjecateljski susret odigran još prošle godine pripao je Avtomobilistu koji je nakon produžetaka pobijedio 3:2.

Prognoza

Ufa je blagi favorit, ali pobjednika je gotovo nemoguće prognozirati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!