Nogomet

Igrač Orlanda 'prebacio' Kahlinu, pobjeda Župarićevog Portlanda

Petar Jenjić • četvrtak, 19.09.2024.
Igrač Orlanda 'prebacio' Kahlinu, pobjeda Župarićevog Portlanda
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sinoć je u MLS-u nastupilo nekoliko hrvatskih igrača. Kristijan Kahlina branio je u porazu Charlotte, Petar Musa igrao u porazu Dallasa, a Dario Župarić u pobjedi Portland Timbersa…

Treću uzastopnu pobjedu bez primljenog pogotka upisao je Orlando City koji je na domaćem terenu slavio protiv Charlotte rezultatom 2:0. Gostima je ovo treći uzastopni poraz uz samo jedan postignut pogodak u tom periodu.

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin je poveo nakon lijepe kombinacije u 52. minuti, a strijelac je bio Facundo Torres. Pobjedu je u završnici potvrdio Duncan McGuire koji je lijepo potkopao loptu i prebacio Kristijana Kahlinu. Hrvatski vratar branio je cijeli susret.

Drugu pobjedu u zadnje tri utakmice upisao je Real Salt Lake koji je s 3:2 na domaćem terenu bio bolji od Dallas FC-a.

Za vodstvo je zabio Brayan Vera u 11. minuti iz penala, a u 24. na 2:0 je povisio Anderson Andres Julio Santon. Do kraja poluvremena gosti su smanjili prekoJesusa Ferreire.

Julio Santos vratio je dva pogotka prednosti Real Salt Lakeu, a poraz Dallas ublažio je Alan Velasco iz kaznenog udarca u 88. minuti. Petar Musa odigrao je cijeli susret za poraženu momčad.

Svih 90 minuta odigrao je i Dario Župarić u dresu Portland Timbersa koji su na domaćem terenu slavili protiv Los Angeles Galaxyja rezultatom 4:2.

Dva je pogotka postigao Evander, dok su po jedan dodali Jonathan Rodriguez i Felipe Mora. Strijelci za poražene bili su Gabriel Pec i Joseph Paintsil.

Nakon tri uzastopne pobjede, Inter Miami nije uspio slaviti. Na gostovanju kod Atlante Utd. odigrao je 2:2, iako su vodili u dva navrata.

David Ruiz zabio je za vodstvo u 29. minuti, domaćin je poravnao u 56. preko Sabe Lobjanidzea. Tri minute kasnije Inter se vraća u prednost preko Leonarda Campane, dok je Aleksej Mirančuk izjednačio u 84. minuti, svojim prvijencem za klub, briljantim udarcem izvana. test

MLS:
Atlanta Utd. - Inter Miami 2:2
Orlando City - Charlotte 2:0
Real Salt Lake - FC Dallas 3:2
Portland Timbers - LA Galaxy 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!