Ostali sportovi

Dražen Burić novi sportski direktor svih nacionalnih selekcija HBS-a

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 19.09.2024.
Dražen Burić novi sportski direktor svih nacionalnih selekcija HBS-a

Dražen Burić imenovan je sportskim direktorom svih nacionalnih selekcija Hrvatskog boksačkog saveza. Izabran je na sjednici Izvršnog odbora HBS-a u Sesvetama...

Splićanin Dražen Burić novi je sportski direktor svih nacionalnih selekcija Hrvatskog boksačkog saveza, objavio je HBS.

Igraj na Monaco - Barcelona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Za Hrvatsku i hrvatski boks uvijek ću napraviti sve što treba. Biti dio reprezentacije je najveća moguća čast i uvijek je neopisiv ponos nositi trenirku s nacionalnim obilježjima. Punog srca uvijek ću ponosno biti u reprezentaciji i kao pomoćni trener, držati fokusere i zagrijavati boksače, a kao sportski direktor učinit ću sve da napravimo korak više, podignemo hrvatski boks na međunarodnoj sceni na još višu razinu i da nacionalne selekcije budu primjer izvrsnosti i zajedništva."

"Za Hrvatsku mi ništa nije teško, prihvatio sam funkciju sportskog direktora kao volonter i posvetit ću se tome da sa svim našim izbornicima radimo u zajedničkom interesu kako bi naši kvalitetni boksači mogli postizati vrhunske rezultate u Europi i svijetu", kazao je novi sportski direktor koji je izabran na sjednici Izvršnog odbora HBS-a u Sesvetama.

Burić je posljednjih godina redovito angažiran kao trener uz reprezentativne selekcije na međunarodnim natjecanjima, a s izbornikom Yousefom Hasanom vodio je reprezentaciju mlađih seniora na Europskom prvenstvu u Poreču (osvojene četiri medalje), kao i na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu seniora U-22 u Budvi s izbornikom Danijelom Vekićem.

Prva velika akcija u kojoj će Burić kao sportski direktor voditi reprezentaciju je Europsko prvenstvo za seniore do 22 godine u Sofiji od 10. – 20. listopada 2024. godine na kojem će Hrvatska nastupiti s deset naših najboljih mladih boksača, državnih prvaka do 22 godine, među kojima su neki već i seniorski prvaci Hrvatske. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!