Nogomet

Atletico i Leipzig ušli u sezonu bez poraza, žele nastaviti u istom ritmu

Branimir Korać • četvrtak, 19.09.2024.
Atletico i Leipzig ušli u sezonu bez poraza, žele nastaviti u istom ritmu
Foto: EPA

Danas su na rasporedu posljednji susreti prvog kola Lige prvaka. Svakako jedan od zanimljivijih dvoboja je onaj između Atletico Madrida i EB Leipziga. I jedni i drugi dobro su otvorili novu sezonu, ne znaju još uvijek za poraz i cilj je nastaviti u istom ritmu...

Jedna od poslastica prvog kola Lige prvaka bit će dvoboj između Atletica i Leipziga. Dvije vrlo kvalitetne momčadi traže dobar start i u ovom natjecanju nakon što su u prvenstvu u dosadašnjim susretima izbjegle poraze.

Igraj na Atletico - Leipzig na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Atletico je doduše upisao dva remija u susretima u kojima je očekivao pobjedu, ali ima još tri pobjede, a ono što je Diegu Simeoneu vrlo bitno, u četiri od pet utakmica, nije primio pogodak.

Prvi remi upisan je na samom početku sezone, već u prvom kolu protiv Villarreala. Tu je Atletico odigrao 2:2, dva puta se vraćao iz rezultatskog zaostatka i na kraju se morao zadovoljiti remijem. Drugi je bio kiks, u Madridu je igrao protiv Espanyola i odigrao samo 0:0 iako je imao čak 25 udaraca na gol.

U ostale tri utakmice Atletico je bio i bolji i oprezniji. Upisao je uvjerljive 3:0 pobjede kod kuće protiv Girone i Valencije dok je u gostima slavio s 1:0 protiv Athletic Bilbaa.

Što se tiče Leipziga, on je odigrao tri kola njemačkog prvenstva i utakmicu DFB Pokala. U te četiri službene utakmice slavio je tri puta dok je jedan dvoboj završio bez pobjednika.

Kao tradicionalna uvertira u Njemačkoj bio je DFB Pokal u kojem je Leipzig lakoćom s 4:1 svladao RW Essen. Pobjede u prvenstvu upisao je protiv Bochuma i Bayer Leverkusena dok je u prošlom kolu remizirao protiv Union Berlina 0:0.

Mjesto, vrijeme, sudac

Madrid, Metropolitano Stadium, 21:00

Sudac: Ivan Kruzliak (Slovačka)

Nedostaju

Atletico: Pablo Barrios, Thomas Lemar (ozljede)

Leipzig: Assan Ouedraogo, Xaver Schlager (ozljede)

Prošli dvoboj

Dosad su se susreli jednom i to u četvrtfinalu Lige prvaka u jeku pandemije kada je igrana samo jedna utakmica. Leipzig je slavio s 2:1 golovima Danija Olma i Tylera Adamsa, a Joao Felix bio je jedini strijelac za Atletico.

Prognoza

Atletico je favorit i kvalitetnija momčad, ali razlika nije toliko velika i Leipzig može izvući remi. test

FOTO: EPA/Mariscal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!