Ostali sportovi

Najveći regionalni rekreativni turnir u padelu održava se u Sesvetama

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 19.09.2024.
Najveći regionalni rekreativni turnir u padelu održava se u Sesvetama

Hrvatska je domaćin najvećem regionalnom rekreativnom turniru u padelu. Na 11 terena Case de Padel od 26. do 29. rujna igra se Padel Turnir Sesvete. Najveći je ovo regionalni turnir koji se igrao do sada u najbržem rastućem sportu. U četiri turnirska dana na novim će terenima igrati 128 igrača. Očekuje nas 126 mečeva, a glavna nagrada za pobjednički tim je put u Barcelonu u kojoj će gledati Premier Padel Finals.

Turnir je najbolji poziv novim budućim igračima padela da se s ovim sportom upoznaju iz prve ruke. Danas padel igra gotovo deset milijuna ljudi. Sport je ovo koji kombinira elemente tenisa i skvoša i popularan je diljem svijeta, posebno u Španjolskoj i Latinskoj Americi. Njegova popularnost brzo raste zbog svoje pristupačnosti, zabave i jednostavnosti učenja.

"Ideja za organizaciju ovakvog turnira proizašla je iz želje da postavimo nove standarde u regiji. Cilj je bio kreirati najveći turnir u ovom dijelu, okupljajući najveći broj ekipa iz različitih zemalja, uz vrhunski popratni sadržaj i dobru atmosferu. Ponosni smo što možemo ponuditi jedinstveno iskustvo koje kombinira vrhunski sport s bogatom ponudom zabave i aktivnosti za sve sudionike i gledatelje", izjavio je Abel Žuljević ispred organizatora turnira.

Turnir se igra u impozantnom sportskom centru Casa de Padel. On svojim izgledom i veličinom predstavlja jedan od najljepših sportskih centara za sport koji u svijetu privlači sve veći broj poklonika. Smješten je na čak 10 tisuća m2, ima 11 terena za padel, od kojih je jedan za single. Sedam ih se nalazi na otvorenom dijelu, dok su četiri natkrivena. Istovremeno padel može igrati 42 ljudi, na 10 terena predviđenih za igru u paru njih 40, te na single terenu dvije osobe. Tu su i dva terena za tenis, jedan teren za Cageball i teren za Streetball. Centar se nalazi u ulici Ljudevita Posavskog 3 u Sesvetama. Svi prijavljeni igrači mogu sudjelovati i u natjecanju u preciznosti s padel reketom, a najbolji će osvojiti atraktivne nagrade. U subotu i nedjelju tijekom turnira imat će DJ-a koji će biti zadužen za dobru atmosferu, a nakon završetka svih mečeva u subotu, organiziran je party za igrače. test

FOTO: Filip Popović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!