Nogomet

Hrvatski napadač zabljesnuo u Ligi prvaka mladih, ali trenutno nastupa za Austriju

Mario Borko • četvrtak, 19.09.2024.
Hrvatski napadač zabljesnuo u Ligi prvaka mladih, ali trenutno nastupa za Austriju
Foto: FaH

Paralelno s Ligom prvaka, igraju se i susreti Lige prvaka mladih. U prvom kolu pažnju na sebe skrenuo je igrač Sturma Leon Grgić koji je mladi reprezentativac Austrije do 21 godine, ali bi vrlo lako mogao u budućnosti nastupati za Vatrene...

Hrvatska reprezentacija otkako se pojavila spada u sami svjetski vrh. Rezultati su kroz godine impresivni, a velik obol njima dali su i neki igrači koji su mogli igrati i za druge reprezentacije. Slučaj igrača koji nisu rođeni, ni odrasli u Hrvatskoj, a nose kockasti dres je sve češći, a HNS bi trebao još jednog talenta pridobiti na svoju stranu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Niko Sigur iznenađujuće je izabrao Kanadu i promijenio nogometno državljanstvo, a hrvatska javnost je tako, možda i po prvi puta, osjetila kako je to kada igrač u kojeg polažeš velike nade odluči nositi dres neke druge države. Posebno ako je nogometno stasao kod tebe.

Brača Niko i Robert Kovač, Mladen Petrić, Joe Šimunić, Ivan Rakitić, Luka Sučić, itd. Primjera je zaista mnogo, sigurno je netko u ovom nabrajanju izostavljen. Ako HNS-u žele nastaviti s uspješnom politikom, morao bi pridobiti još jednog mladića koji trenutno nastupa za austrijsku reprezentaciju do 21 godine.

Riječ je o Leonu Grgiću koji je na sebe skrenuo pažnju s dva gola protiv Wolfsbergera krajem kolovoza u austrijskoj Bundeslige, a u četvrtak je dva pogotka postigao u Ligi prvaka mladih protiv Bresta.

189 centimetara visoki napadač zabio je prvi i četvrti gol za Austrijance u pobjedi 1:4. Vrlo zanimljiva odluka da igrač koji je već zabio važne golove za prvu momčad nastupa u juniorskom uzrastu, ali Austrijanci su pogodili jer im je kao kapetan donio tri boda.

Grgić je već prošle sezone participirao u prvoj momčadi za koju ima pet nastupa, ali je većim dijelom igrao za B ekipu u drugoj ligi. Tamo je u 21 utakmici zabio sedam golova, a ove sezone je zabijao u drugoj ligi, u prvoj ligi, a popisu je dodao i Ligu prvaka mladih.

Grgić je u rujnu debitirao za austrijsku reprezentaciju do 21 godine, ali san mu je zaigrati za Vatrene. U nedavnom razgovoru za Sportske novosti otkrio je da mu je želja nositi dres Vatrenih i da su u obitelji svi veliki dinamovci.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li HNS i Ivica Olić reagirati već u listopadu. Grgić je rođen u siječnju 2006. godine, ima 18 godina i vrlo je zanimljiva opcija s obzirom na problem napadača koji Hrvatska ima u seniorskoj vrsti.

Činjenica je da je konkurencija u napadu U-21 vrste vrlo velika. Tu su Marin Ljubičić, Franjo Ivanović, Anton Matković, Matija Frigan, Roko Šimić, Dion Drena Beljo, a i Igor Matanović spada u tu generaciju. Svi su oni na seniorskoj razini već napravili iskorak za razliku od Grgića kojem to tek predstoji.

Bit će zanimljivo vidjeti, ali HNS će u svakom slučaju morati brzo reagirati jer Austriji također nedostaje napadača i Ralf Rangnick Grgića sigurno prati u kontekstu A vrste. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!