Tenis

Jana Fett ispustila vodstvo i ostala bez polufinala na Tajlandu

Mario Borko • petak, 20.09.2024.
Jana Fett ispustila vodstvo i ostala bez polufinala na Tajlandu

U četvrtfinalu WTA turnira na Tajlandu Jana Fett poražena je u tri seta od Slovakinje Rebecce Šramkove. Hrvatska tenisačica imala je 1-0 vodstvo, ali nakon gubitka drugog seta se potpuno raspala...

Nažalost s Tajlanda ne stižu baš najbolje vijesti. Hrvatska tenisačica Jana Fett poražena je u četvrtfinalu turnira u Hua Hinu od Slovakinje Rebecce Šramkove sa 6:4, 4:6, 1:6.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fett je dobro ušla u meč, rano je stigla do breaka prednost, odmah ga je ispustila, ali je kod rezultata 4:4 još jednom oduzela servis protivnici i za 38 minuta osvojila set sa 6:4. U drugom smo vidjeli obrnuti scenarij, Šramková je prva napravila breaka, ali je Fett već u idućem gemu vratila izgubljeno.

Ipak, Slovakinja je iskoristila prednost toga što je prva servirala u setu i kod vodstva 5:4 napravila je pritisak na početnom udarcu hrvatske tenisačice i sa 6:4 izjednačila rezultat.

Na startu odlučujućeg seta bilo je 1:1, a nakon toga se Fett potpuno raspala, više nije osvojila nijedan gem i Šramková je sa 6:1 osigurala plasman u polufinale.

Slovakinja je ovim rezultatom došla do renkinga karijere. Trenutno 102. tenisačica svijeta ostvarit će napredak od minimalno 17 pozicija, a do sad joj je najbolji plasman na WTA ljestvici bilo 89. mjesto.

Fett će također ostvariti napredak, vratit će se među 120 najboljih tenisačica svijeta, ali ostaje žal za propuštenom prilikom. test

WTA Hua Hin, četvrtfinale:
Jana Fett (Hrvatska) – Rebecca Šramková (Slovačka) 6:4, 4:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!