Tenis

Ivan Dodig uspješno startao u Kini, njegov prezimenjak Matej i Duje Ajduković poraženi

Mario Borko • petak, 20.09.2024.
Ivan Dodig uspješno startao u Kini, njegov prezimenjak Matej i Duje Ajduković poraženi
Foto: EPA

Hrvatski tenisači danas su diljem svijeta igrali svoje mečeve. Ivan Dodig u paru je s Brazilce Rafaelom Matosom uspješno prošao prvo kolo turnira u kineskom Chengdu, a Matej Dodig i Duje Ajduković poraženi su u četvrtfinalima Challengera u Austriji, odnosno Francuskoj...

Petak je donio neke vrlo zanimljive mečeve za hrvatski tenis, a jedinu pobjedu ostvario je Ivan Dodig u paru s Brazilcem Rafaelom Matosom. Matej Dodig poražen je u četvrtfinalu Challengera u Bad Waltersdorfu, a ista je sudbina zadesila i Duju Ajdukovića na Challenger u St. Tropezu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ivan Dodig prvi puta nastupa u paru s Brazilcem, a postavljeni su za druge nositelje. Na startu turnira pobijedili su Rusa Pavela Kotova i Francuza Giovannija Mpetshija Perricarda 6:3, 6:4. Meč je bio izjednačen, ali blaga prednost cijelo je vrijeme bila na strani hrvatsko-brazilske kombinacije koja će za polufinale igrati protiv Kineza Moa i Tanga.

Ivanov prezimenjak, Matej Dodig poražen je glatko sa 6:1, 6:4 u četvrtfinalu Challengera u Austriji od prvog nositelja Jaumea Munara. 74. tenisač svijeta vrlo je lako osvojio prvi set, a u drugom smo na samom startu vidjeli po dva breaka sa svake strane, a Munar je kod vodstva 5:4 pritisnuo Dodiga na njegovom servisu i zaključio meč.

Ni Duje Ajduković nije imao više sreće protiv iskusnog Francuza Lucasa Pouillea koji igra u sve boljoj formi. Na Challengeru u Francuskoj, domaći je predstavnik slavio sa 6:2, 7:6 (5).

Prvi set je bio jednosmjerna ulica, u drugom je Ajduković na svom servisu spasio dvije meč-lopte, ali u 13. igri 30-godišnji Francuz je bio mirniji i sa 7:5 stigao do polufinala.

Matej Dodig će bez obzira na poraz ostvariti renking karijere, a Duje Ajduković će još malo pričekati s ulaskom među top 100 najboljih tenisača na svijetu, trenutno je 105. test

ATP Chengdu, parovi, 1. kolo:
Dodig/Matos (Hrvatska/Brazil) – Kotov/Perricard (Rusija/Francuska) 6:3, 6:4

Challenger St. Tropez, četvrtfinale:
Duje Ajduković (Hrvatska, 1) – Lucas Pouille (Francuska, 7) 2:6, 6:7(5)

Challenger Bad Waltersdorf, četvrtfinale:
Jaume Munar (Španjolska, 1) – Matej Dodig (Hrvatska) 6:1, 6:4

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!