Košarka

Bivši MVP potpisao jedan od najunosnijih ugovora u povijesti NBA lige

HINA, Mario Borko • petak, 20.09.2024.
Bivši MVP potpisao jedan od najunosnijih ugovora u povijesti NBA lige
Foto: EPA

Jedan od najboljih košarkaša današnjice, Joel Embiid, produžio je ugovor sa svojom matičnom momčadi Philadelphijom 76ersima na dodatne tri godine. Zlatni olimpijac iz Pariza tako će do isteka ugovora zaraditi vrtoglavih 301 milijun dolara...

Košarkaš Philadelphije Joel Embiid potpisao je trogodišnje produženje ugovora sa Sixersima, vrijedno 193 milijuna dolara.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Embiid će tako ostati u Sixersima do kraja sezone 2028./29., a u te tri godine zaradit će 193 milijuna dolara, što znači da je ukupna vrijednost njegovog petogodišnjeg ugovora s Philadelphijom iznosi 301 milijun dolara, što je među tri najveća ugovora u povijesti NBA lige.

Embiid (30) je 2023. osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP-a) NBA lige i dva puta završio na drugom mjestu u glasanju za MVP-a (2021., 2022.), oba puta iza srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Embiid, koji je s reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, sedam je puta imenovan u All-Star momčad NBA lige, a od početka NBA karijere (2014.) nosi dres Philadelphije.

Phila ima tri naslova NBA prvaka u svojoj povijesti, ali posljednji je osvojila davne 1983. godine. U Embiidovoj eri nikada nije otišla dalje od polufinala Istočne konferencije. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!