SuperSport HNL, 7. kolo, 20.09.2024, 18:00 h, Gradski stadion Varaždin
Suci: Mateo Erceg, Kruno Šarić, Dujo Sarić; 4. sudac: Zdenko Lovrić
Varaždin
Varaždin
Leon Belcar 78'
1:0(0:0) Istra 1961
Istra 1961

Nastavlja se sjajan ulazak Varaždina u sezonu, pala je i Istra 1961!

Petar Jenjić • petak, 20.09.2024.
Nastavlja se sjajan ulazak Varaždina u sezonu, pala je i Istra 1961!
Foto: Josip Mikačić/PIXSELL

U prvom susretu sedmog kola SuperSport HNL-a, nogometaši Varaždina upisali su pobjedu na domaćem terenu protiv Istre 1961. Leon Belcar presudio je Puljanima u 78. minuti...

Odličan ulazak u sezonu za nogometaše Varaždina koji su na otvaranju sedmog kola SuperSport HNL-a stigli do minimalne 1:0 pobjede protiv Istre 1961. Kada na to nadodamo i kup protiv Gaj Mača, Varaždin je u zadnjih pet natjecateljskih utakmica upisao četiri pobjede i jedan remi. Isto tako, primili su samo dva gola u prvenstvu, oba od Hajduka.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobra kombinacija za Istru u drugoj minuti, Elias Filet je odigrao za Matea Lisicu u kaznenom prostoru, no vratar Varaždina dobro se postavio i odbio loptu. Dobro se igralo na početku, no nakon sudara glavama Ivana Nekića i Eliasa Fileta, koji je donio trominutni prekid, intenzitet je malo posustao.

Nismo vidjeli puno toga u ostatku prvog poluvremena, ali od svih igrača na terenu izdvaja se prodornost Michelea Šege koji je stvarao dosta problema obrani Istre. Najkonkretniji pokušaj imao je u 43. minuti, no Lovro Majkić odbio je to u korner. Vratar Istre lako je uhvatio i Boršićev udarac izvana u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

14 državljanstava

U kadru Istre 1961 za današnju utakmicu imali smo 14 različitih državljanstava. Uz hrvatsku tu su još: Bosna i Hercegovina, Kanada, Finska, Austrija, Njemačka, Nigerija, Venezuela, Gruzija i Mauritanija. Elias Filet ima dvojno državljanstvo (Francuska, Martinik), kao i Iurie Iovu (Rumunjska, Moldavija).

U 56. minuti Jako dobar prodor Alekse Latkovića i udarac iskosa, ali igrač Varaždina pogodio je stativu. Jako malo vidjeli smo od konkretnijeg nogometa u prvom dijelu drugog poluvremena i obje su strane bile više usredotočene na obrambene zadatke. Varaždin je nekoliko puta probao izvana, no bilo je to neprecizno.

Sjajna šansa za Mateja Vuka koji je neometan pucao s 12 metara neometan, ali ipak previše po sredini gola. Brani Zelenika. Kazna je stigla na drugoj strani u 78. minuti. Nekić je nakon centaršuta pucao glavom i pogodio gredu, a lopta se odbila do Leona Belcara koji je skrenuo u mrežu.

Od pokušaja Istre izdvaja se 91. minuta i udarac Giorgija Gague koji je otišao pokraj gola. Buđenje gostiju ipak je došlo malo prekasno. test

SuperSport HNL, 7. kolo:
Varaždin - Istra 1961 1:0

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!