Tenis

Laver kup: Europa i Svijet izjednačeni nakon prvog dana

HINA, Petar Jenjić • subota, 21.09.2024.
Laver kup: Europa i Svijet izjednačeni nakon prvog dana
Foto: EPA

Nakon prvog dana Laver kupa koji se igra u Berlinu, Tim Europa i Tim Svijet imaju po dvije pobjede. Sve je krenulo pobjedom Francisca Cerundola protiv Caspera Ruuda, a završilo mečom parova...

Tim Europa i Tim Svijet izjednačeni su na 2-2 u petak na kraju prvog dana Laver Cupa koji se igra u Berlinu nakon što je američki par Taylor Fritz i Ben Shelton pobijedio europsku kombinaciju Carlosa Alcaraza i Alexandera Zvereva.

Igraj na Laver kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Laver kup, tenisko natjecanje u kojem se bore Tim Europa protiv Tim Svijeta, počelo je u petak u Berlinu. U Uber Areni poveo je Svijet nakon što je argentinski tenisač Francisco Cerundolo nadigrao Norvežanina Caspera Ruuda sa 6:4, 6:4.

Europljani su izjednačili poslije uvjerljive izvedbe Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je nadigrao Australca Thanasija Kokkinakisa sa 6:1, 6:4.

U trećem meču je svladao Čileanca Alejandra Tabila sa 7:6, 7:6. Neizvjesni prvi set u tie breaku je dobio Bugarin sa 7:4. Čileanac je u drugom setu napravio dvostruki break i poveo 5:1, ali Dimitrov je vratio servis i došao na 5:4. Tabilo je zatim izgubio set loptu, dopustivši Dimitrovu da izjednači na 5:5, da na kraju dobije i drugi tie-break nakon dva sata i 15 minuta meča.

Nakon ovog meča Europa je povela 2-1, ali su izjednačenje Timu Svijet donijeli u meču parova Fritz i Shelton koji su bili bolji sa 7:6, 6:4 od Alcaraza i Zvereva.

Tim "Svijet" brzo je napravio break u prvom setu, ali su se Alcaraz i Zverev vratili i izjednačili na 5:5 da bi na kraju slavili u tie breaku sa 7:5.

Fritz i Shelton su oduzeli Alcarazu i Zverevu servis u drugom setu i tu prednost nisu ispustili do kraja. test

Laver Cup:
Francisco Cerundolo - Casper Ruud 6:4, 6:4
Stefanos Tsitsipas - Thanasi Kokkinakis 6:1, 6:4
Grigor Dimitrov - Alejandro Tabilo 7:6 (4), 7:6 (2)
Fritz/Shelton - Alcaraz/Zverev 7:6 (5), 6:4

FOTO: HINA/ Cesare GRASSELLI/ ml

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!