Tenis

Impresivan meč i pobjeda Marina Čilića za četvrtfinale!

Petar Jenjić • subota, 21.09.2024.
Impresivan meč i pobjeda Marina Čilića za četvrtfinale!
Foto: EPA

Marin Čilić stigao je do pobjede u osmini finala ATP turnira u kineskom Hangzhouu. U dva je seta pokazao dobar tenis te slavio protiv Japanca Yoshihita Nishioke...

Odličan meč odigrao je Marin Čilić u osmini finala ATP turnira u Hangzhouu i došao do lijepe pobjede protiv Yoshihita Nishioke. Trenutno 54. tenisač svijeta, koji je ove sezone ima osvojen ATP turniru Atlanti, nije imao šanse protiv Čilića.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač slavio je sa 6:4, 6:1 nakon jednog sata i devet minuta provedenih na terenu. Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Čilića bez izgubljenog seta. Ispalio je 15 aseva, dobio 93 posto poena nakon prvog servisa i na najbolji mogući način najavio nastavak turnira.

Nakon prvih šest gemova bez break šansi, prvi je do iste stigao japanski tenisač koji je odmah oduzeo servis hrvatskom predstavniku i poveo s 4:3. Međutim, samo je Čilić igrao u ostatku meča. Prvo je povezao tri gema te uzeo set.

Odmah na početku drugog seta Marin je krenuo odlično i nastavio pokazivati svoj najbolji tenis, kako na svom, tako i na protivničkom servisu. Dobio je pet uzastopnih gemova i mirno priveo meč prema kraju.

Za ulazak u polufinale turnira igrat će protiv boljeg iz dvoboja između prvog nositelja, Danca Holgea Runea i Japanca Yasutake Uchiyametest

ATP Hangzhou, osmina finala:
Marin Čilić - Yoshihito Nishioka 6:4, 6:1

FOTO: EPA/JOEL CARRETT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!