Nogomet

Hajduk na valu pobjede u derbiju dočekuje Goricu

Petar Jenjić • subota, 21.09.2024.
Hajduk na valu pobjede u derbiju dočekuje Goricu
Foto: Miroslav Lelas/HINA

U trećem susretu sedmog kola SuperSport HNL-a, nogometaši Hajduka ugostit će Goricu. Domaćin u dvoboj ulazi na krilima pobjede u derbiju, a momčad Rajka Vidovića traži prve gostujuće bodove ove sezone...

Nakon Slaven Belupa i Dinama, od 20 sati igrat će se druga utakmica sedmog kola SuperSport HNL-a, između Hajduka i Gorice na Poljudu. Dvoboj će suditi Dario Bel, njegovi pomoćnici su Marjan Tomas i Ivan Janić, četvrti sudac je Toni Dadić, dok su u VAR sobi Ante Čulina i Ante Čuljak.

Igraj na Hajduk - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Puno toga okrene se u razmaku od samo nekoliko dana. Od velikih problema i potresa do velike pozitive. Iako je jasno da se puno stvari još mora riješiti, iz Hajduka nešto optimističnije gledaju na nastavak sezone nakon što su došli do pobjede u derbiju protiv Dinama na Maksimiru. Pogodak vrijedan tri boda zabio je, tko drugi nego Marko Livaja.

Nakon toga je momčad Gennara Gattusa igrala utakmicu šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Bilogore. Trener Splićana ostavio je svoje udarne snage na odmoru i više prilike dobili su igrači s manjom minutažom. Iako su zadnjih godina nešto teže znali pobjeđivati u ovim rundama, ovdje to nije bio slučaj, upisana je rutinska 0:4 pobjeda nad niželigašem.

S druge strane, Gorica stoji nešto bolje nego je to bio slučaj u uvodnim kolima. Nakon samo dva boda u četiri utakmice, uslijedila je i prva pobjeda, protiv Šibenika s 2:1. Nešto teže išlo je u kupu protiv Croatije Đakovo koju su izbacili tek nakon boljeg izvođenja penala.

Proteklog vikenda u goste joj je stigla Rijeka. Iako je poražena zahvaljujući sjajnom golu Nike Jankovića, Gorica je ostavila dobar dojam, posebno u svojoj zadnjoj trećini. Zadovoljstvo time izrazio je Rajko Vidović koji vjeruje da će bolji dani, po pitanju bodova, uskoro doći.

Zbog tri žuta kartona kod Hajduka nema Rokasa Pukštasa, Abdoulie Sanyang još uvijek nije u punom treningu, dok će se Roko Brajković i Fahd Moufi od ponedjeljka vratiti u trening. Aleksandar Trajkovski ima problema s ozljedom zgloba. U kadru Gorice svi igrači su zdravi i na rasapolaganju treneru Rajku Vidoviću.

Hajduk i Gorica protekle su sezone odigrali četiri utakmice. U prvoj je Gorica kao domaćin napravila preokret u završnici i slavila s 2:1, dok su preostale tri otišle na stranu Hajduka. Bijeli su dva puta slavili rezultatom 3:0, a na koncu sezone i s 2:1 u pretposljednjem kolu.

Što su rekli

Gennaro Gattuso, trener Hajduka: "Nema lakih utakmica. Prilagodit ćemo se shodno njihovoj igri. Ako budu duplirali Livaju, naći ćemo način. Bitno je da voljni moment i koncentracija budu na razini jer samo tako možemo do tri boda. Gorica je protiv Rijeke izgledala dobro i to je ekipa koja svakome može stvoriti probleme. Trebamo biti oprezni, onemogućiti njihove protunapade, a mentalitet mora biti kao i protiv Dinama."

Rajko Vidović, trener Gorice: "Generalno sam zadovoljan ekipom. Imamo problem realizacije i to je vidljivo, ali me kao trenera veseli da smo stabilni u obrani. Nedostaje nam realizacija, taj jedan killer, u toj bismo situaciji drugačije pričali. U svakoj utakmici imali smo svoje situacije protiv svakog protivnika, ali to ide tako kod napadača. Daje mi vjeru zadnja utakmica protiv Rijeke, vjerujem da ćemo biti dobri i hrabri, vidjet ćemo koliko će to biti dovoljno."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Poljud, Split, 20:00

Sudac: Dario Bel, Marjan Tomas, Ivan Janić; 4. sudac: Toni Dadić; VAR: Ante Čulina, Ante Čuljak

Nedostaju

Hajduk: Pukštas (kartoni), Bamba, Moufi, Brajković, Trajkovski (ozljede)

Gorica: (-)

Zadnji susret

U susretu 35. kola protekle sezone Hajduk je na Poljudu slavio rezultatom 2:1.

Prognoza

Rijetko kada je lagano kada je u pitanju Hajduk, pa tako ni večeras ne očekujemo rapsodiju golova. Domaćin bi trebao doći do pobjede. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!