Tenis

Haddad Maia i Kasatkina u borbi za titulu u Južnoj Koreji

HINA, Petar Jenjić • subota, 21.09.2024.
Haddad Maia i Kasatkina u borbi za titulu u Južnoj Koreji
Foto: EPA

Beatriz Haddad Maia i Daria Kasatkina igrat će u finalu WTA turnira u korejskom Seulu. U polufinalnim mečevima bile su bolje od Veronike Kudermetove odnosno Diane Šnajder...

Brazilka Beatriz Haddad Maia prva je izborila finale WTA turnira tenisačica u Seulu, ona je u polufinalu svladala Veroniku Kudermetovu sa 6:4, 6:4.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Seulu se u subotu igrao dvostruki program, jer su tenisačice ranije tijekom dana morale odigrati i četvrtfinala, a Haddad Maia je u tom četvrtfinalu svladala Veronikinu mlađu sestru Polinu Kudermetovu sa 6:2, 6:1.

Za 28-godišnju Haddad Maiju ovo je sedmi plasman u finale na WTA Touru u karijeri, a drugi ove godine, do sada je osvojila tri naslova. U kolovozu je izgubila završni dvoboj u Clevelandu od Amerikanke McCartney Kessler pa joj je posljednji trofej još uvijek onaj iz Zhuhaija lani.

U finalnom meču igrat će protiv prve nositeljice Darije Kasatkine koja je u polufinalnom meču bila bolja od Diane Šnajder sa 6:3, 6:4 nakon jednog sata i 16 minuta provedenih na terenu.

Kasatkina je u ranijem finalu igrala protiv Emme Raducanu, dobila prvi set sa 6:1 nakon čega joj je Britanka predala meč.

Ruskinji je ovo ukupno 17. finale pojedinačne konkurencije, a do sada ima sedam titula. Nakon pet uzastopno izgubljenih finala, u lipnju ove godine osvojila je turnir u Eastbourneu.

Do sada su Kasatkina i Haddad Maia odigrale tri međusobna dvoboja, dvije pobjede ima Brazilka, jednu Ruskinja. test

WTA Seoul, polufinale:
Daria Kasatkina - Diana Šnajder 6:3, 6:4
Beatriz Haddad Maia - Veronika Kudermetova 6:4, 6:4

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!