Ostali sportovi

Joshua protiv Hrgovićevog krvnika ganja svjetsku titulu i ruši rekord Wembleyja

Mario Borko • subota, 21.09.2024.
Joshua protiv Hrgovićevog krvnika ganja svjetsku titulu i ruši rekord Wembleyja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Večeras je na Wembleyju na rasporedu spektakularna borba između dvojice Britanaca Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa. Hram engleskog nogometa srušit će rekord posjećenosti, a u igri je IBF titula u teškoj kategoriji...

Vrlo lako Filip Hrgović je mogao biti svjetski prvak po IBF-u i danas se protiv Anthonyja Joshue boriti za titulu. Ipak, najbolji hrvatski boksač bio je neprepoznatljiv u borbi s Danielom Duboisom i zato će Britanac večeras biti taj koji će braniti naslov protiv najpopularnijeg boksača današnjice.

Igraj na Anthony Joshua – Daniel Dubois na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Anthony Joshua veliki je projekt britanskog boksa još od Olimpijskih igara u Londonu gdje je osvojio zlatnu medalju. Nakon toga Britanac je imao odličan start među profesionalcima, a vrhunac je bila pobjeda protiv godinama nepobjedivog Vladimira Klička.

Aora nepobjedivosti tada je prešla na Joshuu, ali nije dugo potrajala. Andy Ruiz razotkrio je njegove slabosti, a Oleksandr Usik u dvije je borbe pokazao da je jednostavno kvalitetniji boksač. Britanac je nakon toga pao u drugi plan, ali je s četiri uzastopne pobjede, od čega tri prekidom, opet dobio priliku boriti se za svjetski naslov.

Posebno je bila impresivna pobjeda protiv Francisa Ngannoua koji je zamalo šokirao Tyson Furyja, a onda je brutalno nokautiran već u drugoj rundi protiv bivšeg olimpijskog prvaka. Joshuine dionice su ponovno skočile u nebo, a Duboisova pobjeda protiv Hrgovića stvorila je idealan scenariji za rušenje rekorda.

Dvojica Britanaca borit će se u Londonu pred 96 tisuća gledatelja, a favorit je jasan. Dubois u ovaj meč ulazi kao svjetski prvak, ali i kao veliki autsajder. 27-godišnjak nema zavidnu amatersku karijeru, a u 23 profesionalne borbe upisao je 21 pobjedu i doživio dva poraza.

Joe Joyce nokautirao ga je 2020., a isto je prije nešto više od godinu dana učinio i Usik. Činilo se da je Dubois u tim borbama prelako pao, a tu je stigmu srušio protiv Jarella Millera, a pogotovo Hrgovića protiv kojeg je preživio loš start i nakon toga dominantno stigao do prekida.

Dubois izuzev Millera i Hrgovića nije pobjeđivao najveća imena iz svjetskog boksa, ali ne smijemo zaboraviti da je srušio Usika. No, zbog kontroverzne odluke njegov udarac nije vrijedio jer je Ukrajinca po procjeni suca pogodio prenisko. Iako se mnogi s time nisu složili, Dubois je kasnije poražen, ali ta sekvenca razlog je za oprez kod Joshue.

Mjesto, vrijeme

London, Wembley, iza 23 sata

Prognoza

Joshua je veliki favorit i sve osim njegove pobjede bilo bi ogromno iznenađenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!