SuperSport HNL, 7. kolo, 21.09.2024, 17:30 h, Gradski stadion u Koprivnici
Suci: Patrik Kolarić (Čakovec), Ivan Starčević (Bjelovar), Deni Grofelnik (Valpovo)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Ljuban Crepulja 45'+1'
Adrian Liber 67'
Ivan Dolček 74'
Ilija Nestorovski 77'
4:1(1:1) Dinamo
Bruno Petković 32'
Dinamo

Slaven Belupo nanio novi težak poraz Dinamu, nonšalantnost u obrani skupo plaćena

Branimir Korać • subota, 21.09.2024.
Slaven Belupo nanio novi težak poraz Dinamu, nonšalantnost u obrani skupo plaćena
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Slaven Belupo stigao je do prve ovosezonske pobjede, odigrao je sjajnu utakmicu i nadigrao Dinamo s čak 4:1. Još jedno užasno izdanje Modrih u obrani i potpuno zaslužen poraz protiv borbenog i raspoloženog domaćina. Dinamov vlak nezaustavljivo juri u krivom smjeru...

Nakon blamaže u Münchenu, Dinamo je doputovao "na volej" Slaven Belupu! Nikada Slaven nije ovako razbio Modre koji su još jednom odigrali amaterski u fazi obrane, radili sramotne pogreške, postavljanja su bila katastrofalna i nije moglo drugačije nego da se Slavenu otvori.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom poluvremenu vidjelo se da Dinamo i dalje nije dovoljno agresivan. Slaven je bolje stajao na terenu, ali nije bilo većih uzbuđenja sve do 28. minute kada su se zakačili Petković i Agbekpornu.

U 32. minuti Dinamo je stigao do vodstva. Cordoba je ubacio s desne strane, lopta je u sredini došla do Petkovića koji puca iz prve i zabija za vodstvo gostiju.

I umjesto da Dinamo preuzme kontrolu, Slaven je taj koji povlači konce i pritišće Modre. Nekoliko dobrih situacija, ali lopta nije htjela u gol.

Ipak, u sudačkoj nadoknadi prvog gola Slaven dolazi do poravnanja. Dolček je pobjegao, Nevistić je obranio njegov pokušaj, ali lopta se odbija do Crepulje koji puca izvana i pogađa za 1:1. Treba istaknuti jako lošu reakciju Mmaeea koji je vrlo nonšalantno odradio svoj obrambeni dio u ovoj akciji.

U drugom dijelu Dinamo je prvi zaprijetio preko Marka Pjace čiji udarac ide pokraj gola, a onda kreće serija nevjerojatnih gluposti Dinamove obrane.

U 55. minuti spasio je Nevistić nakon udarca Nestorovskog, pa zatim spašava i nakon udarca Crepulje poslije kornera da bi u 66. minuti Ristovski pucao glavom, a lopta pogodila gredu.

Uslijedilo je deset minuta iz snova za Slaven Belupo.

U 67. minuti Dolček je dobio loptu i ušao u kazneni prostor, Nevistić ga je potpuno ukoso zatvorio, a on vraća za Libera koji bez Nevistića na golu zabija za 2:1.

Sedam minuta kasnije ponovno nonšalancija Dinamove obrane je grubo kažnjena. Prvo je pucao Agbekpornu, lopta je završila u bloku, odbila se do Dolčeka koji zabija za 3:1.

Točku na i stavio je Nestorovski, Agbekpornu mu je sjajno asistirao, a on je zabio za 4:1.

Do kraja je Dinamo prijetio preko Kulenovića i Baturine, no obranio je to Sušak, a na drugoj strani Grgić je tresao vratnicu i Modri su mogli i teže stradati. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!