Nogomet

Matija Frigan promašio kazneni udarac, pa zabio iz igre u porazu Westerloa

Mario Borko • subota, 21.09.2024.
Matija Frigan promašio kazneni udarac, pa zabio iz igre u porazu Westerloa
Foto: Pixsell

Vrlo uzbudljivu utakmicu odigrali su Westerlo i Royal Antwerp u sklopu osmog kola belgijskog prvenstva. Na terenu su bili Matija Frigan i Luka Vušković, ali gosti su slavili golovima kapetana Tobyja Alderweirelda...

Belgijski Westerlo se ove sezone s posebnim zanimanjem prati i u Hrvatskoj. U belgijskom prvoligašu važnu ulogu igraju mladi reprezentativci Luka Vušković i Matija Frigan. Westerlo je u subotu kod kuće poražen od Royal Antwerpa s 1:2.

Igraj na utakmice belgijske Pro Lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Frigan je imao naslovnu ulogu u prvom dijelu. U 37. promašio kazneni udarac. Gostujući vratar Senne Lammens pročitao je namjeru bivšeg napadača Rijeke i obranio plasirani udarac u donji lijevi kut.

Samo četiri minute kasnije stigla je kazna s druge strane. Kapetan Antwerpa i legendarni belgijski reprezentativac Toby Alderweireld zabio je za 0:1. Frigan se uspio iskupiti u 45. minuti. Sjajnim je lažnjakom prevario braniča i lijepo zabio za izjednačenje.

Bio je to drugi ovosezonski pogodak za mladog hrvatskog napadača kojem je ovo bio tek treći start u utakmicu od prve minute. U drugom dijelu obje su momčadi imale svoje prilike, ali kako je utakmica odmicala tako se sve više činilo da neće biti pobjednika.

Ipak, Alderweireld je u 95. zabio svoj drugi gol za veliko slavlje gostiju koji su privremeno skočili na drugo mjesto s 13 bodova. Westerlo je osmi, ali ima samo dva boda manje (11).

Luka Vušković odigrao je još jednu dominantnu utakmicu na poziciji desnog braniča u posljednjoj liniji s trojicom stopera. Imao je čak osam očišćenih opasnosti i 100 posto osvojenih zračnih duela.

Westerlo je imao sjajan start u prvenstvu s tri pobjede, ali ovo je treći poraz u posljednjih pet utakmica u kojima su osvojena samo dva boda. Idući vikend očekuje nas hrvatski derbi jer Vušković i Frigan gostuju kod Standard Liegea kojeg vodi Ivan Leko, a važnu ulogu imaju Marko Bulat i Boško Šutalotest

Belgijska liga, 8. kolo:
Westerlo – Royal Antwerp 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!