Nogomet

Livakoviću pripisan nesretni autogol, Galatasaray razbio Mourinhov Fener

Mario Borko • subota, 21.09.2024.
Livakoviću pripisan nesretni autogol, Galatasaray razbio Mourinhov Fener
Foto: EPA

U subotu je odigran najveći derbi turskog nogometa između Fenerbahčea i Galatasaraya. Iako su Žuti kanarinci u utakmicu ušli kao favoriti, najveći rival ih je potpuno izdominirao na njihovom terenu i vrlo rano se odvojio na pet bodova prednosti...

Prošle sezone Fenerbahče i Galatasaray su u turskom prvenstvu vodili mrtvu trku za naslov prvaka, a isto se očekuje i ove sezone, posebno nakon što je Fener preuzeo Jose Mourinho. Najveći derbi turskog nogometa odigran je u subotu u sklopu šestog kola, a pobjedu je odnio Galatasaray.

Igraj na utakmice turske Super lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mourinhova momčad od početka nije izgledala dobro, a gosti su to iskoristili u 20. minuti. Lucas Torreira je raspalio je volej s više od 20 metara, a lopta je od vratnice pogodila nesretnog Dominika Livakovića i završila u mreži. Situaciju možete pogledati ovdje.

Samo osam minuta kasnije, Victor Osimhen je asistirao Driesu Mertensu koji je prebacio istrčalog Livakovića za veliku prednost Galatasaraya. Repovi u turskom nogometu su neizbježni, a situacija iz 36. minute će ih sigurno ostaviti.

Edin Džeko je sam išao prema vratima, Davison Sanchez ga je sapleo, ali za to je kažnjen samo sa žutim kartonom. Mourinho i društvo su glasno negodovali, ali VAR se nije javio.

Torreira je u 59. minuti preuzeo ulogu asistenta za Gabriela Sara koji je precizno pogodio za velikih 0:3. Džeko je iz kaznenog udarca u 63. vratio nadu domaćinima, ali povratka nije bilo.

Livaković je skupio četiri obrane, a njegov kolega s druge strane Fernando Muslera čak osam.

Galatasaray je vodeći s 18 bodova nakon šest kola, Fener ima pet manje, a Bešiktaš je na deset s dvije utakmice manje od velikih rivala. test

Turska Super liga, šesto kolo:
Fenerbahče – Galatasaray 1:3

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!