Tenis

'Svijet' je na pragu pobjede protiv 'Europe', Shelton počeo nabijati kompleske Zverevu

HINA, Mario Borko • subota, 21.09.2024.
'Svijet' je na pragu pobjede protiv 'Europe', Shelton počeo nabijati kompleske Zverevu
Foto: HINA

Drugi dan Laver Cupa nije razočarao. U vrlo uzbudljivim mečevima bolji su bili predstavnici "Svijeta" koji su vrlo blizu pobjede protiv "Europe". Taylor Fritz treći puta zaredom bio je bolji od Alexandera Zvereva...

Momčad "Svijeta" vodi protiv momčadi "Europe" s 8-4 nakon drugog dana dvoboja tenisača na Laver Cupu u Berlinu i dvije pobjede ju dijele od ukupnog trijumfa.

Prednost "Svijetu" uoči trećeg dana osigurali su Taylor Fritz i par koji su činili Ben Shelton i Alejandro Tabilo.

Aktualni finalist US Opena je sa 6:4, 7:5 svladao Nijemca Alexandera Zvereva nanijevši mu treći uzastopni poraz u međusobnim dvobojima, nakon što je prethodno bio bolji i u osmini finala na wimbledonskoj travi te u četvrtfinalu Grand Slam turnira u New Yorku.

"Svijet" je tako poveo sa 6-4, a u posljednjem dvoboju dana Shelton i Tabilo su Casperu Ruudu i Stefanosu Tsitsipasu prepustili svega tri gema svladavši ih sa 6:1, 6:2, čime je momčad u crvenim majicama povela 8-4 protiv "plavih".

U prva dva pojedinačna meča drugog dana pobjede su ostvarili Frances Tiafoe i Carlos Alcaraz. Amerikanac je u prvom dvoboju subotnjeg programa preokretom došao do svoje prve pobjede (3:6, 6:4, 10:5) protiv Rusa Danila Medvjedeva u njihovom šestom okršaju, dok je Španjolac sa 6:4, 6:4 svladao Bena Sheltona.

Svaki od mečeva koji su na rasporedu posljednji dan donose po tri boda pa su "Svijetu" dovoljne dvije pobjede da po treći put zaredom zadrže trofej u svom vlasništvu, nakon što je Europa osvojila prva četiri izdanja Laver Cupa.

Nedjeljni program će započeti u 12 sati dvobojem parova, a potom će biti odigrana još maksimalno tri pojedinačna dvoboja, odnosno onoliko koliko će biti potrebno da jedna od momčadi dođe do najmanje 13 bodova.

U trenutku pisanja vijesti još nije bilo određeno koji će igrači sudjelovati u kojem meču.

LAVER CUP - drugi dan:

EUROPA - SVIJET 4-8
Danil Medvjedev - Frances Tiafoe 6:3, 4:6, 5:10
Carlos Alcaraz - Ben Shelton 6:4, 6:4
Alexander Zverev - Taylor Fritz 4:6, 5:7
Casper Ruud / Stefanos Tsitsipas - Ben Shelton / Alejandro Tabilo 1:6, 2:6

FOTO: HINA/ Cesare GRASSELLI/ ua

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!