Nogomet

Lokomotiva i Osijek igraju važan dvoboj za bijeg iz zone ugroženih

Mihaela Bradovski • nedjelja, 22.09.2024.
Lokomotiva i Osijek igraju važan dvoboj za bijeg iz zone ugroženih
Foto: Edvard Šušak/HINA

U prošlom kolu Lokomotiva i Osijek upisali su prve ovosezonske pobjede. Međutim nije ih to posebno pomaknulo na ljestvici i sada traže nova tri boda kako bi se malo odvojili od samog dna. Prošle sezone čak tri od četiri prvenstvena međusobna dvoboja okončana su remijem....

Osječani nisu niti sanjali da će u svoj dvoboj sedmog kola SuperSport HNL-a ući s posljednjeg mjesta na ljestvici. Nije im pomogla čak niti prva ovosezonska pobjeda u prošlom kolu, Slaven Belupo je jučer pregazio Dinamo i ponovno se na dnu bodovno izjednačio s Osječanima.

Igraj na Lokomotiva - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas Osijek gostuje u Kranjčevićevoj gdje ga čeka dvoboj protiv Lokomotive koja je također u prošlom kolu upisala svoju prvu ovosezonsku pobjedu. Međutim Lokosi su u za nijansu komotnijoj situaciji jer ipak imaju bod više.

Lokomotiva je u prošlom kolu gostovala kod Istre 1961 i odigrala je vrlo dobru utakmicu te je zasluženo slavila s 2:0. U taj susret ušla je pod ogromnim pritiskom, međutim uspjela ga je nadvladati i na kraju slaviti.

Junak Lokosa u tom dvoboju bio je Silvio Goričan koji je postigao oba pogotka, ali ne samo to, odigrao je vrlo dobru utakmicu i potvrdio se kao vjerojatno najopasniji igrač Lokomotive.

Ništa manji pritisak nije bio na Osječanima koji su slavili s 1:0 protiv Slaven Belupa. Upisali su pobjedu,a li gosti su im stvorili dosta problema i isto tako mogli su neporaženi napustiti Opus Arenu što bi bio novi težak udarac osječkim ambicijama.

Nakon te prve pobjede, trebao bi pasti kamen s leđa i jednima i drugima. Pobjeda bi im bila od ogromnog značaja i napravit će sve da do nje i dođu. Lokomotiva je domaćin, bolje je odigrala u prošlom kolu, ali Osijek ima kvalitetu koju tek treba pokazati.

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Kranjčevićeva, 17:30

Sudac: Duje Strukan

Nedostaju

Lokomotiva: Krivak, Canjuga, Mersinaj, Antolić (ozljede)

Osijek: Guedes, Mkrtčjan, Ademi (ozljede)

Prošli dvoboji

Prošle sezone ovi protivnici u prvenstvu su tri puta remizirali, a tek u posljednjem dvoboju u prvenstvu Osijek je slavio s 3:1. U Kupu je bolja bila Lokomotiva s 1:0.

Prognoza

Na prvu se čini posve izjednačenim susretom u kojem je sve moguće. Niti malo nas ne bi iznenadio nekakav remi. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!