Automoto

Norris dominantno do pobjede u Singapuru, Verstappenova prednost se polako topi

Mario Borko • nedjelja, 22.09.2024.
Norris dominantno do pobjede u Singapuru, Verstappenova prednost se polako topi
Foto: HINA

Na Velikoj nagradi Singapura slavio je McLarenov Lando Norris koji je vodio od starta do cilja. Britanac je slavio ispred vodećeg u ukupnom poretku Maxa Verstappena i tako četvrtu utrku zaredom smanjio njegovu prednost...

Velika nagrada Singapura često je bila neizvjesna i kontroverzna, ali ovoga puta vidjeli jednosmjernu utrku koja često karakterizira gradske staze. Lando Norris u Mclarenu je vodio od početka do cilja i tako stigao do treće pobjede u karijeri.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Drugi je završio aktualni svjetski prvak Max Verstappen. Nizozemac je zaosta više od 20 sekundi, a bila je ovo osma utrka bez pobjede za vodećeg u svjetskom poretku, nakon što je pobijedio sedam od prvih deset u sezoni.

Treći je završio pobjednik iz Azerbajdžana Oscar Piastri u McLarenu, četvrti je bio George Russell u Mercedesu, a top pet zaključio je Ferrarijev Charles Leclerc. Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton bio je šesti, a Sergio Perez u drugom Red Bullu tek deseti.

Do cilja nisu stigli samo Kevin Magnussen u Haasu i Alex Albon u Williamsu.

U ukupnom poretku Norris je smanjio prednost za vodećim Verstappenom na 52 boda. Nizozemac ima 331, Britanac 279, a do kraja je ostalo još šest utrka. Treći Leclerc ima 245, a četvrti Piastri 237.

U poretku konstruktora McLaren je vodeći s 476 bodova, 20 više od Red Bulla koji ima 456. Vrlo blizu je i Ferrari koji ima 425 i tu nas do kraja očekuje zanimljiva borba. test

FOTO: HINA/ Cesare GRASSELLI/ ua

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!