Nogomet

Eredivisie: Halilović asistirao, Perišić ostao na klupi, a Ivanušec napokon dobio minute

Mario Borko • nedjelja, 22.09.2024.
Eredivisie: Halilović asistirao, Perišić ostao na klupi, a Ivanušec napokon dobio minute
Foto: EPA

Hrvatski igrači sve češće odlaze u nizozemsku Eredivisie, a u nedjelju ih je nekoliko bilo u akciji. Hrvatska kolonija u Fortuni Sittard izgubila je na svom terenu od branitelja naslova PSV-a za koje je na klupi sjedio Ivan Perišić...

Četvorica Hrvata u nedjelju su bila u akciji na terenima nizozemske Eredivisie. Hrvatska kolonija u Fortuni Sittard poražena je na svom terenu od PSV-a s 3:1, a Feyenoord Luke Ivanušeca pobijedio je kod kuće NAC Bredu 2:0.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najvažniju ulogu odigrao je Alen Halilović. Najmlađi debitant u povijesti hrvatske reprezentacije igra sjajno, a u nedjelju je upisao asistenciju za svoju Fortunu. PSV je poveo u 16. minuti preko Malika Tillmana, a u 32. Halilović je sjajno ubacio iz kuta na glavu Ezequiela Bullaude koji zabija za 1:1.

Aktualni prvaci, koji su tijekom tjedna izgubili od Juventusa u Ligi prvaka, u drugom su dijelu s dva pogotka stigli do pobjede. Tillman je u 68. zabio još jedan, a pitanje pobjednika u 72. riješio je Luuk de Jong.

Josip Mitrović krenuo je od prve minute, a izašao je u 77, dok je Ante Erceg u igru ušao u 63. i u 70. zaradio žuti karton.

Fortuna je na krilima Halilovića sjajno krenula u prvenstvo, ali ovo joj je nakon toga već četvrti uzastopni poraz. Kod PSV-a, mjesto na klupi našao je Ivan Perišić, ali na svoj debi u crveno-bijelom dresu će još malo pričekati.

Feyenoord je nakon teškog poraza protiv Bayer Leverkusena u Ligi prvaka (0:4), rane zaliječio protiv NAC Brede. Ayase Ueda i Quinten Timber bili su strijelci u pobjedi 2:0, a 30 minuta na terenu dobio je Luka Ivanušec.

Hrvatski reprezentativac živi teške dane u Rotterdamu. Tri utakmice zaredom, do danas, nije dobio ni minute, a posljednji start od u prvih 11 upisao je 10. kolovoza.

Eredivisie, 6. kolo:
Fortuna Sittard – PSV 1:3
Feyenoord – NAC Breda 2:0
Almere City – Twente 0:5
Heerenveen – Groningen 2:1

FOTO: EPA/Pieter Stam de Jonge

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!