Nogomet

Pogledajte s(p)retan gol Belje koji je Rapidu donio pobjedu u gradskom derbiju

Mario Borko • nedjelja, 22.09.2024.
Pogledajte s(p)retan gol Belje koji je Rapidu donio pobjedu u gradskom derbiju
Foto: Damir Senčar/HINA

Rapid Beč i Austria Beč odigrali su u nedjelju gradski derbi u sklopu sedmog kola austrijske Bundeslige. Zeleno-bijeli su u vrlo izjednačenoj utakmici slavili, a važan gol zabio je Dion Drena Beljo...

U najvećem derbiju austrijskog nogometa, Rapid Beč je na svom stadionu s 2:1 pobijedio gradskog rivala Austriju. Zeleno-bijeli su dominirali i zasluženo došli do pobjede, a svoj peti gol ove sezone postigao je Dion Drena Beljo.

Igraj na utakmice austrijske Bundeslige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bivši igrač Osijeka zabio je za vodstvo u 23. minuti, a bio je to jedan od najbizarnijih golova u njegovoj karijeri. Nakon ubačaja s lijeve strane Lois Schaub je u pokušaju udarca glavom skrenuo loptu, a ona je pogodila Belju u glavu i zakotrljala se u mreži gostiju. Situaciju pogledajte ovdje.

Ljubičasti su izjednačili u posljednjoj minuti prvog dijela, a strijelac je bio Andreas Gruber. Rapid je bio bolji, uputio je više od 20 udaraca, a najbolji pojedinac kod Austrije bio je Samuel Sahin-Radlinger koji je skupio čak osam obrana.

Zaslužena tri boda Rapidu je donio Matthias Seidl u 60. minuti susreta. Beljo je odigrao svih 90 minuta, bio je vrlo aktivan i sigurno će biti među najbolje ocijenjenim pojedincima.

Rapid je vodeći s 14 bodova nakon sedam kola, a Austria je sedma sa šest.

Sturm je nakon poraza od Bresta u Ligi prvaka na domaćem terenu teško poražen od Wolfsbergera s 0:3 Lovro Zvonarek odigrao je prvih 45 minuta, a u poluvremenu je ostavljen u svlačionici.

Dinamov protivnik u Ligi prvaka, Red Bull Salzburg, kod Tirola je odigrao 0:0 i tako je ostao peti s deset bodova. test

Austrijska Bundesliga, 7. kolo:
Sturm – WAC 0:3
Tirol – RB Salzburg 0:0
Rapid – Austria 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!