SuperSport HNL, 7. kolo, 22.09.2024, 17:30 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Duje Strukan (Split), Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina), Željko Bučar (Duga Resa)
Lokomotiva
Lokomotiva
0:1(0:1) Osijek
Roko Jurišić 32'
Osijek

Osječani povezali dvije pobjede, Jurišić za tri boda kod Lokosa

Branimir Korać • nedjelja, 22.09.2024.
Osječani povezali dvije pobjede, Jurišić za tri boda kod Lokosa
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

U sedmom kolu SuperSport HNL-a Osijek je upisao pobjedu u gostima kod Lokomotive s 1:0. Vrijedna pobjeda Osječana koji su u prošlom kolu upisali prvu ovosezonsku pobjedu, ali sada su odmah spojili još jednu i to protiv Lokomotive koja je bila u gotovo istoj situaciji...

Dosta toga događalo se u Kranjčevićevoj, bilo je prilika na obje strane, a na kraju su zadovoljniji bili Osječani koji su upisali pobjedu 1:0. Lokomotivi su dva pogotka poništena, oba zbog zaleđa, svaki u jednom poluvremenu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osijek je već u trećoj minuti zaprijetio kada je pobjegao Arnel Jakupović i sam došao pred Šubarića, ali pucao pokraj gola.

Jakupović je lako ulazio u prilike, ali realizacija mu je bila loša. Tako je i u 12. minuti odlično donio loptu do 16 metara, ali onda je u vratara.

Lokomotiva u prvih 20 minuta napravila malo toga, ali je u 22. minuti imala dobru priliku, no sjajnom obranom spasio je Malenica. Goričan je ubacio iz kornera, glavom je pucao Karačić, ali Malenica odbija s gol linije.

U 32. minuti Osijek je poveo. Jurišić je odlično kombinirao sa Soldom koji mu je lijepo gurnuo loptu u prostor, a Jurišić pogađa u suprotni donji kut.

Pet minuta kasnije Lokomotiva dolazi do pogotka, Čop je primio dugačku loptu i ostavio je za Vranjkovića koji pogađa u donji kut, ali nakon VAR provjere dosuđeno je zaleđe Čopa.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Matković je oštrim ubačajem pogodio glavu Jakupovića, lopta se odbija u gredu i ostaje 1:0.

U drugom poluvremenu Lokomotiva je pokušavala doći do poravnanja, ali imala je dosta pogrešaka. Ipak u 65. minuti lopta je završila u mreži, ubačaj u 16 metara završio je na glavi Boškovića , lopta se vraća na prvu vratnicu gdje ju je Mudražija ugurao u mrežu. Gotovo šest minuta pregledavala se snimka i dosuđeno je zaleđe.

Na ulasku u posljednjih deset minuta Jakupović je imao još jednu sjajnu priliku koju nije iskoristio, a do kraja susreta Lokomotiva je prijetila preko Goričana i Vukovića, ali ostalo je 1:0. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!