SuperSport HNL, 7. kolo, 22.09.2024, 20:00 h, Rijeka, Rujevica
Suci: Mario Zebec (Varaždin), Hrvoje Radić (Split), Dominik Benković (Zaprešić)
Rijeka
Rijeka
Toni Fruk 3'
Komnen Andrić 19'
Niko Galešić 81'
3:0(2:0) Šibenik
Šibenik

Raspoložena Rijeka nadigrala Šibenik i vratila se na vrh ljestvice

Branimir Korać • nedjelja, 22.09.2024.
Raspoložena Rijeka nadigrala Šibenik i vratila se na vrh ljestvice
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Okončano je sedmo kolo SuperSport HNL-a, a Rijeka ga je zaključila visokom 3:0 pobjedom protiv Šibenika. Riječani su krenuli snažno u utakmicu, vrlo brzo su došli do dva gola prednosti i nakon toga imali su olakšan posao i upisali su uvjerljivu pobjedu...

Rijeka je u posljednjem susretu sedmog kola SuperSport HNL-a ugostila Šibenik i upisala pobjedu 3:0. Riječani su potvrdili status favorita, Šibenčanima je trebalo vremena da se priviknu na riječki travnjak, a kada su to učinili, već su domaćini imali dva gola prednosti.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Krenulo je sjajno za domaćina. Već u trećoj minuti kombinirali su nakon kornera Fruk i Pašalić, Fruk je odlično opalio s ruba kaznenog prostora i pogodio u suprotni kut za 1:0.

Rijeka je šutirala izvana iz svih pozicija, probavali su Janković i Fruk, a onda je u 19. minuti pogodak stigao iz neposredne blizine.

Smolčić je odlično centrirao s desne strane, u sredini je bio Komnen Andrić koji je podmetnuo glavu i pogodio mrežu za 2:0.

Šibenik je prvi put konkretnije zaprijetio u 24. minuti kada je Vasilj dobro gađao izvana, ali Zlomislić je bio spreman i skrenuo je loptu u korner.

Igralo se dinamično s obje strane, ali jedine konkretnije prijetnje do kraja prvog dijela bili su slobodnjaci Zute i Fruka.

U drugom dijelu Mario Carević poslao je na travnjak Josipa Majić, a on je već u 50. minuti opasno zaprijetio. Odlučio se za udarac iskosa s ruba kaznenog prostora, pucao je snažno, a lopta trese vratnicu.

Majić je općenito dosta pokušavao izvana, potvrdio je kako ima sjajan udarac, ali gol ga nije htio.

Šibenčani su se u drugom dijelu više opustili, krenuli prema naprijed, no Rijeka je pokazala kako može odigrati dobro i koncentrirano i u fazi obrane.

U 81. minuti Rijeka je povela s 3:0. Marco Pašalić odlično je prošao desnom stranom i dao loptu u sredinu gdje je Niko Galešić koji mirno zabija za konačnih 3:0.

Do kraja susreta promjena nije bilo, Rijeka je rutinski dovršila posao i uzela sva tri boda. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!