Tenis

Ćorić u susjedskom dvoboju prekinuo crni niz i kvalifikacije u Tokiju započeo pobjedom

Mario Borko • ponedjeljak, 23.09.2024.
Ćorić u susjedskom dvoboju prekinuo crni niz i kvalifikacije u Tokiju započeo pobjedom
Foto: EPA

Krenule su kvalifikacije za ATP turnir iz serije 500 koji se igra u Tokiju. Borna Ćorić je u prvom kolu s 2-0 u setovima pobijedio bosanskohercegovačkog predstavnika Damira Džumhura i tako prekinuo niz od tri poraza...

Peti puta u karijeri Borna Ćorić i Damir Džumhur odmjerili su snage na ATP Touru. Ovoga puta, u prvom kolu kvalifikacija na ATP turnir u Tokiju, uspješniji je bio hrvatski tenisač sa 6:3, 6:4.

Igraj na ATP Tokyo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić je odmah na startu oduzeo servis Džumhuru i poveo s 3:0. Nakon toga je uspješno spasio pet break-lopti i sa 6:3, nakon 49 minuta igre, zaključio prvi set.

U drugom identična priča. Ovoga puta je prvi servirao bosanskohercegovački tenisač, a Ćorić je napravio break i poveo s 2:0. Nakon toga je spasio dvije prilike koji je Džumhur imao za povratak u meč i sa 6:4 izborio drugo kolo kvalifikacija.

Bila je ovo druga uzastopna pobjeda Ćorića protiv Džumhura, nakon što je prva tri meča izgubio, a za ulazak u glavni ždrijeb igrat će protiv pobjednika u dvoboju između 47. tenisača svijeta Alexa Michelsena ili 160. Yasutaka Uchiyame koji je u nedjelju u Hangzhou izgubio od Marina Čilića.

Najbolje rangirani hrvatski tenisač prekinuo je seriju do tri poraza, ali za ostanak u društvo 100 najboljih tenisača (trenutno je 97.) morat će uspješno proći kvalifikacije. test

ATP Tokyo, kvalifikacije 1. kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) – Damir Džumhur (BIH, 7) 6:3, 6:4

FOTO: EPA/SERGIO PEREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!