Tenis

Marin Čilić se definitivno vratio, prošao u prvo finale nakon dvije godine!

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.09.2024.
Marin Čilić se definitivno vratio, prošao u prvo finale nakon dvije godine!
Foto: EPA

Problemi s ozljedom su prošlost, a Marin Čilić polako hvata pravu formu na povratku profesionalnom tenisu. U kineskom Hangzhouu izborio je prolaz u finale pobjedom u dva seta protiv 36. igrača svijeta, četvrtog nositelja ovog ATP turnira Brandona Nakashimu u dva seta...

Sjajan tjedan je iza Marina Čilića! U kineskom Hangzhouu u polufinalu je odigrao sjajan meč protiv Amerikanca Brandona Nakashime te ga je svladao u dva seta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakashima je dobar igrač koji konstantno napreduje na ljestvici, ali Čilić je igrao jako dobro, kontrolirao je meč od početka do kraja i u konačnici je slavio sa 6:4, 7:6.

Nakon silnih problema s ozljedom koljena koji su trajali još tamo od početka prošle godine, Čilić se vratio, igra sve bolje i lagano dolazi do onih pozicija koje će mu garantirati izravne ulaske u glavni ždrijeb i bez korištenja zaštićenog renkinga.

Protiv Nakashime je bio konstantan, posebno kada bi pogodio prvi servis, tu je Amerikanac imao vrlo malo šansi.

Prvi set Marin je riješio breakom u devetom gemu nakon što je gem ranije izvukao 15:40, a na servisu za set nije bilo većih problema.

U drugom setu obojica su igrala jako dobro na svom servisu i nitko se nije približio break lopti. No u tie-breaku Nakashima je uspio prvi doći do set lopti, poveo je sa 6:4, ali Čilić nakon toga veže četiri poena i odlazi do pobjede.

Još jedna velika pobjeda Marina kojem najviše trebaju mečevi, a u Kini je to na najbolji način osigurao, nižući pobjede.

U finalu će igrati protiv domaćeg igrača, čeka ga dvoboj protiv boljeg iz meča između Zhizhena Zhanga i Yunchaoketea Bua. Bit će mu to prvo finale nakon listopada 2022. godine kada je u Tel Avivu poražen od Novaka Đokovićatest

ATP Hangzhou, polufinale:
Marin Čilić (Hrvatska) - Brandon Nakashima (SAD, 4) 6:4, 7:6(6)

FOTO: EPA/JOEL CARRETT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!