Ostali sportovi

Dva zlata i dvije bronce za hrvatske predstavnike na Polish Openu u taekwondou

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 23.09.2024.
Dva zlata i dvije bronce za hrvatske predstavnike na Polish Openu u taekwondou
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Hrvatski taekwondo borci su na Polish Open G1 natjecanju održanom u Varšavi ovog vikenda osvojili dvije zlatne i dvije brončane medalje.

Zlatne medalje su osvojili Josip Teskera iz DIV Knin te Helena Kičema iz TK Novi Zagreb. Teskera iz TK DIV Knin je na ovom turniru nastupio u kategoriji -58kg koja je iznad njegove uobičajene -54kg kategorije, a opet uspostavio dominaciju i do medalje došao s četiri pobjede. S 2:0 u rundama je svladao Poljaka, kao i borca iz Velike Britanije u sljedećem kolu. U polufinalu je protiv Libanonca odnio pobjedu s 2:1, da bi zlato proslavio nakon pobjede u finalu protiv borca iz Albanije.

Helena Kičema iz TK Novi Zagreb je prvo mjesto u kategoriji -62kg osvojila pobjedama u čak pet mečeva. S rezultatom 2:0 u rundama je svladala prve dvije protivnice - iz Estonije i Njemačke, dok je Ukrajinku, Litavku na putu do finala svladala s 2:1 te u finalu s 2:1 bila bolja od borkinje iz Češke.

Osim ova dva zlata, u seniorskoj konkurenciji broncu je osvojila Helena Dujmić iz TK Dubrave u kategoriji do 53 kg, kao i Ivana Arelić iz TK Orion u kategoriji do 67 kg. U juniorskoj konkurenciji srebrnu medalju je osvojila još jedna članica TK Novi Zagreb - Tara Marinić u kategoriji do 55 kg.

Ovo natjecanje je okupilo više od 600 natjecatelja u kadetskom, juniorskom i seniorskom uzrastu. Najbrojnija je bila upravo seniorska konkurencija. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!