Nogomet

Na Olićevom popisu U-21 reprezentacije su mladi Španjolac, vratar Vukovara i dvojica povratnika

hns.family, Mario Borko • utorak, 24.09.2024.
Na Olićevom popisu U-21 reprezentacije su mladi Španjolac, vratar Vukovara i dvojica povratnika
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatsku U-21 reprezentacija u listopadu čekaju dvije ključne utakmice u borbi za odlazak na Europsko prvenstvu u Slovačkoj. Izbornik Ivica Olić vratio je u reprezentaciju Diona Drenu Belju i Luku Stojkovića, a na popisu je i nekoliko debitanata...

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Ivica Olić objavio je popis od 23 igrača za okupljanje uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladi Vatreni nastavljaju s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj. Hrvatskoj slijede dvije utakmice na domaćem terenu u Koprivnici, 11. listopada protiv Andore te 15. listopada protiv Grčke.

Izbornik Olić za ovu akciju pozvao je 23 igrača te je uputio 8 pretpoziva (Maro Katinić, Domagoj Bukvić, Šimun Mikolčić, Antonio Baždarić, Matija Frigan, Stipe Biuk, Luka Kapulica, Luka Hodak).

Velikih iznenađenja na popisu nema. Povratnici su Dion Drena Beljo i Luka Stojković, a premijerne pozive dobili su Dinamov veznjak Branko Pavić i vratar Vukovara 1991 Ivan Mandić.

Prvi puta je poziv dobio i Matia Barzić koji je rođen u Madridu, a ima dvojno državljanstvo. Izdanak je škole Atletico Marida, a trenutno nastupa za Elche u drugoj španjolskoj ligi. 20-godišnjak igra na poziciji centralnog braniča.

Izgleda da je on najnovija akvizicija u režiji Stipe Pletikose koji vrijedno radi na traženju hrvatskih igrača u inozemstvu.

"Pred nama su iznimno važne utakmice protiv Andore i Grčke. Prošlo je malo vremena od posljednjeg okupljanja, tako da većih promjena na popisu nije bilo. Raduje me što imamo široku bazu talentiranih igrača, a popis od 23 igrača koje smo pozvali reflektira našu vjeru u snagu ove ekipe. Također, poslali smo osam pretpoziva jer želimo biti spremni za svaku situaciju i ostaviti prostor za dodatne opcije, ovisno o razvoju događaja.“

Hrvatska je u Olićevom debiju na klupi pobijedila Farske otoke, a onda je nekoliko dana kasnije poražena od Portugala:

“Nakon posljednjih utakmica, gdje smo upisali pobjedu protiv Farskih Otoka i poraz od Portugala, važno je da iduća dva susreta odradimo kvalitetno i ozbiljno. Naša pozicija na tablici zahtjeva maksimalnu koncentraciju i odgovornost te očekujem da ćemo na domaćem terenu u Koprivnici pružiti kvalitetnu igru i pokazati našu kvalitetu. Siguran sam da ćemo uz takav nastup ostvariti željene rezultate i ostati u utrci za plasman na Europsko prvenstvo", rekao je Olić.

Slika 1 od 1.
Foto: hns.family

U-21 reprezentacija će se okupiti 7. listopada u Zagrebu, odakle će se uputiti u Prelog gdje će trenirati za utakmice protiv Andore i Grčke. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!