Nogomet

Zrinjski pobjedom protiv Širokog Brijega hvata korak s liderom

Mihaela Bradovski • utorak, 24.09.2024.
Zrinjski pobjedom protiv Širokog Brijega hvata korak s liderom
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

U susretu osmog kola prvenstva BiH Zrinjski u Mostaru dočekuje momčad. Širokog Brijega. Domaćin je dobro ušao u novu sezonu i ima priliku pobjedom u ovom susretu potpuno uhvatiti priključak s vodećim Sarajevom koje se nalazi na vrhu ljestvice s tri boda više od Plemića...

Dvoboji između Zrinjskog i Širokog Brijega uvijek su zanimljivi pa bi tako trebalo biti i u sklopu osmog kola prvenstva BiH. Zrinjski ima dvije utakmice manje od Širokog Brijega zbog europskih obaveza, ali je svejedno ispred njega na ljestvici.

Igraj na Zrinjski - Široki Brijeg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad iz Mostara je u pet odigranih utakmica upisala četiri pobjede i jedan remi i to na svom travnjaku protiv Borca iz Banja Luke. I u tom dvoboju Zrinjski je bio blizu pobjede, imao je vodstvo golom Josipa Ćorluke sve do 86. minute kada je Đorđe Despotović izjednačio na 1:1.

Prije tog susreta Zrinjski je imao tri uvjerljive pobjede, slavio je u gostima kod GOŠK-a s 4:1, a kod kuće je slavio s 3:0 protiv Posušja te s 3:1 protiv dobojske Sloge. Uslijedio je zatim taj remi protiv Borca te u prošlom kolu pobjeda u gostima kod Željezničara s 2:0.

Ta pobjeda u Sarajevu protiv Željezničara svakako će podići samopouzdanje kod Zrinjskog, Željezničar je dobro krenuo u sezonu, bio u pozitivnom nizu, ali Zrinjski ga je zaustavio velikom pobjedom.

Široki Brijeg je imao dosta šarene nastupe i u prvih sedam utakmica skupio je devet bodova. Upisao je pobjede protiv Željezničara u Sarajevu s 1:0 i Igmana u Konjicu s 3:0. Remizirao je tri puta te je poražen od Sloge iz Doboja i Veleža.

U prošlom kolu ugostio je posljednjeplasirani GOŠK iz Gabele, vodio je s 2:0, ali na kraju je tek remizirao 2:2 što je prvi bod GOŠK-a ove sezone. Nakon susreta Toni Karačić ponudio je ostavku na mjesto prvog trenera, ali ona nije prihvaćena.

Mjesto, vrijeme, sudac

Mostar, Stadion pod Bijelim Brijegom, 20:00

Sudac: Antoni Bandić

Prošli dvoboj

Prošle sezone susreli su se tri puta i sva tri puta Zrinjski je došao do pobjede. Slavio je s 3:1, 2:0 i 3:0, a četiri pogotka ukupno Širokom je zabio Nemanja Bilbija.

Prognoza

Zrinjski je favorit u ovom dvoboju te se očekuje njegova pobjeda. U dobroj je formi i u puno boljem raspoloženju nego gosti iz Širokog Brijega. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!