Tenis

Raducanu zbog ozljede, a Zverev zbog upale pluća, otkazali nastup u Pekingu

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 24.09.2024.
Raducanu zbog ozljede, a Zverev zbog upale pluća, otkazali nastup u Pekingu
Foto: EPA

Bivša pobjednica US Opena Emma Raducanu i drugi tenisač svijeta Nijemac Alexander Zverev odustali su od nastupa na teniskom turniru u Pekingu, objavili su u utorak organizatori.

Raducanu je posljednja u nizu od igračica visokog profila koja se povukla s China Opena nakon što je rekla da preskače WTA 1000 turnir zbog ozljede stopala.

Igraj na mečeve WTA turnira u Pekingu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Raducanu se borila s ozljedama otkako je osvojila naslov u New Yorku 2021., a većinu prošle sezone provela je oporavljajući se od operacija gležnja i zgloba.

"Istegnula sam neke ligamente u stopalu kojima je, nažalost, potrebno još vremena da zacijele", rekla je 21-godišnja Raducanu. "To znači da ne mogu igrati u Pekingu, ali se nadam da ću se vratiti natjecanju što prije budem mogla."

Prije nje su nastup u Pekingu otkazale bivša pobjednica Wimbledona Kazahstanka Elena Ribakina, prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek i trostruka finalistica Grand Slam turnira Tunižanka Ons Jabeur. Turnir u Pekingu se održava od 25. rujna do 6. listopada.

Zverev je pak morao odustati od nastupa na ATP 500 turnir u Pekingu zbog upale pluća.

Ovaj 27-godišnjak pomogao je timu Europe u pobjedi 13-11 nad timom Svijet na Laver Cupu tijekom vikenda, ali se žalio na kašalj i temperaturu. U ponedjeljak njegovo ime nije navedeno u popisu igrača njemačke reprezentacije za završni turnir Davis Cupa u studenom.

Ždrijeb za China Open, koji će sadržavati četiri od šest najboljih muških igrača, uključujući prvog igrača svijeta Jannika Sinnera, održava se u utorak. test

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!