Ostali sportovi

Predstavljeno ovogodišnje izdanje CRO Racea, slika ide u 140 država svijeta

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 24.09.2024.
Predstavljeno ovogodišnje izdanje CRO Racea, slika ide u 140 država svijeta

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race etablirala se kao najznačajniji sportski događaj koji kontinuirano svake godine kroz turizam i sport uspješno promovira Hrvatsku na globalnoj sceni. U svom devetom izdanju, CRO Race dovodi u Hrvatsku 20 biciklističkih timova s više od stotinu biciklista koji će se od 1. do 6. listopada natjecati u šest etapa, prelazeći gotovo tisuću kilometara diljem Lijepe naše.

Na predstavljanju utrke CRO Race sudjelovali su državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta, Josip Pavić, voditelj Odjela za programe sporta iz Grada Zagreba, Milan Čolić, te pomoćnik voditelja službe prometne policije, Nikola Milas. Organizaciju i tehnički aspekt utrke predstavili su direktor utrke Vladimir Miholjević i tehnički direktor Luka Mišović iz tvrtke TOP SPORT EVENTS. Uz njih, današnje predstavljanje utrke u Zagrebu okupilo je brojne partnere i sponzore, kao i predstavnike destinacijskih partnera, među kojima su bili i županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin te gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

"CRO Race nije samo biciklistička utrka, to je projekt koji ujedinjuje sport i turizam. Iz godine u godinu, uz podršku naših sponzora, partnera i domaćina, trudimo se biti bolji, donijeti inovacije i nove izazove kako za natjecatelje, tako i za gledatelje. Posebno sam ponosan na naš projekt KIDS CRO Race, kroz koji želimo motivirati djecu da se bave sportom i shvate važnost rekreacije i kretanja. Djeca su budućnost, a mi želimo od najranije dobi kod njih razvijati ljubav prema zdravom načinu života i biciklizmu. Vjerujem da će ovogodišnje izdanje utrke ponovno oduševiti sve ljubitelje biciklizma, kako one uz stazu, tako i one pred malim ekranima, te da ćemo zajedno proslaviti još jedan veliki uspjeh hrvatskog sporta i turizma", izjavio je Vladimir Miholjević, naglasivši kako od početka stvaranja ovog jedinstvenog sportskog događaja postoji jasna vizija stvaranja ne samo vrhunskog sportskog događaja, već i platforma kojom se promovira Hrvatska, njezine prirodne ljepote i turistički potencijal.

Miholjević se posebno zahvalio destinacijskim partnerima koji su od samog početka velika podrška projektu. Utrka će se voziti sljedećim etapama: 1. Vodice – Sinj (162,5 km), 2. Biograd na Moru – Novalja (114,5 km), 3. Otočac – Opatija (154 km), 4. Krk – Labin (160,5 km), 5. Ozalj – Karlovac (167 km) i 6. Sveta Nedelja – Zagreb (157,5 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će u nedjelju 6. listopada oko 15 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu.

Ove godine s ponosom najavljujemo sudjelovanje šest timova iz UCI WorldTeams kategorije: Bahrain Victorious, INEOS Grenadiers, Red Bull – BORA – hansgrohe, Team dsm-firmenich PostNL, Team Jayco AlUla i UAE Team Emirates. Uz njih će se natjecati i osam klubova iz UCI ProTeams kategorije te šest UCI Continental timova, što jamči dinamičnu utrku i neizvjesnu borbu za pobjedu. Važnost ovog spektakularnog sportskog događaja i posvećenost kvaliteti potvrđuje i činjenica da je CRO Race uvršten u UCI-jev kalendar i poredak kvalifikacije 2.1.

Svi oni borit će se za prestižnu crvenu majicu s vizualom CROATIA full of life, simbolom vodećega u ukupnom poretku pokrovitelja Hrvatske turističke zajednice, dok će najbolji u bodovnom poretku nositi plavu majicu pokrovitelja HEP-a, najbolji u brdskim etapama zelenu majicu pokrovitelja Škoda, a najbolji mladi biciklist do 23 godine bijelu majicu pokrovitelja Grada Zagreba.

Uz profesionalne bicikliste, i ove će se godine natjecati i djeca, njih petstotinjak u dobi od 9 do 12 godina u sklopu KIDS CRO Race utrke. Za njih će biti osigurani virtualni trenažeri u Vodicama, Sinju, Novalji, Opatiji Labinu, Karlovcu i Zagrebu gdje će ukupni pobjednici KIDS CRO Race utrke biti proglašeni zajedno s pobjednicima CRO Race utrke. Ova inicijativa promovira rekreaciju i zdrave stilove života među najmlađima, uz naglasak na edukaciju i pravilno ponašanje biciklista u prometu.

Utrka će se uživo prenositi na HTV-u, a televizijski prijenos dodatno ide u čak 140 zemalja svijeta jer timovi dolaze iz brojnih država, od Australije do Europe. test

FOTO: Sport-IT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!