Košarka

Dijon ipak prejak: Francuzi svladali Dinamo u Domu Dražena Petrovića i nose prednost na uzvrat

Branimir Korać • utorak, 24.09.2024.
Dijon ipak prejak: Francuzi svladali Dinamo u Domu Dražena Petrovića i nose prednost na uzvrat
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Košarkaši Dinama u kvalifikacijama za FIBA Europe Cup ugostili su Dijon i upisali poraz 95:84. Francuzi su tako u vrlo dobroj poziciji i na svom parketu tražit će potvrdu prolaza u grupnu fazu natjecanja. Susret je na rasporedu već za tri dana, a Dinamo će u Francuskoj probati doći do sada već velikog iznenađenja...

Iako je dobrim dijelom susreta pružao dobar otpor, Dinamo ipak nije uspio stvoriti dovoljno problema Dijon, iznenaditi ga i izboriti povoljniji rezultat uoči uzvrata u Francuskoj.

Igraj na utakmice FIBA Europe Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U posljednjoj dionici Zagrepčani su uhvatili priključak, odlično su krenuli, ali onda su gosti prebacili u brzinu više i krenuli prema pobjedi.

U prvom poluvremenu vodila se ravnopravna bitka i nije bilo nekih posebnih odvajanja na obje strane. Dinamo je dobro počeo, imao vodstvo, ali Dijon je uhvatio priključak i u drugoj dionici preuzeo kontrolu nad susretom.

U trećoj četvrtini Francuzi su prvi put došli i do dvoznamenkaste prednosti nakon trice Davida Holstona za 71:61 i tih plus deset unijeli su u posljednju dionicu.

Tu je Dinamo ponovno igrao dobro i uspio je ubačajem Filipa Kraljevića četiri i pol minute prije kraja doći do poravnanja na 79:79.

Međutim gosti tu zovu minutu odmora, četiri minute prije kraja Kraljević ubacuje jedno slobodno bacanje za 80:79, ali nakon toga Dijon radi seriju 9:0, odvaja se i u konačnici slavi 95:84.

Kod Dinama istaknuli su se Ivan Novačić s 26 poena te s po 17 poena Ivan Vučić i Filip Kraljević (pet skokova). Kod Dijona Markus McDuffie upisao je 19, a Joshua Obiesie ubacio je 18 poena.

Uzvrat je na rasporedu za tri dana u Dijonu s početkom u 20:30. test

FIBA Europe Cup, kvalifikacije:
Dinamo Zagreb - JDA Dijon 84:95

FIBA Europe Cup, kvalifikacije

finale

Dinamo Zagreb84:95Dijon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

FIBA Europe Cup, kvalifikacije

finale

Dinamo Zagreb84:95Dijon

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!