Ostali sportovi

Mladostaši traže drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 25.09.2024.
Mladostaši traže drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Odbojkaši Mladosti kod kuće igraju uzvratni susret s Budvom u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a dvoboj je najavio Marko Repek. U prvoj utakmici hrvatski klub slavio je s 3:1 u setovima...

Odbojkaši Mladosti, u četvrtak 26. rujna, u svom Domu odbojke Bojan Stranić dočekuju momčad Budve u uzvratnom susretu prvog kruga kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu CEV Lige prvaka.

Igraj na Mladost - Budva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladostaši su u prvom susretu u Budvi prošli tjedan pobijedili s 3:1 (22:25, 26:24, 25:20, 25:20) nakon 113 minuta igre, pa su svakako favoriti za ulazak u drugi krug, gdje ih očekuje pobjednik susreta Innsbruck – Kaposvar. O budućem suparniku u Domu odbojke se ne razmišlja, već uvijek i samo o sljedećem.

Dakle, crnogorska momčad iz Budve, koja se pokazala kao čvrst protivnik, tražit će svoju priliku u Zagrebu. O tome reprezentativac Mladosti Marko Repek, 21-godišnji 188 cm visoki polivalentni igrač koji pokriva pozicije libera i primača-pucača, kaže:

"Ne prepuštamo ništa slučaju i učinit ćemo sve da ih pobijedimo u Zagrebu. I u Budvu smo mi išli na pobjedu, bez kalkulacija, iako smo tada imali puno manje informacija o njima nego sada. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, znamo snagu njihovih igrača na poziciji korektora i 'četvorke', no isto tako znamo način kako ih pobijediti. Dakle, ako se budemo držali dogovora, i ako ih ne budemo podcijenili, mislim da se i u Domu odbojke možemo radovati."

U Budvi ste nakon izgubljenog prvog seta očito posložili svoje redove i do kraja nanizali sva tri seta, a valja reći i da je vašim ulaskom u drugom setu igra profunkcionirala.

"Timska je to pobjeda u svakom slučaju, ja sam samo doprinio koliko sam mogao. Najveći je bio problem od starta što smo do tog susreta vrlo malo svi bili zajedno, jer smo se tek prije dva tjedna okupili, i nije bilo pripremnih utakmica u kojima bi vidjeli svoju formu."

Sada je ipak lakše, jer ste prošli vikend sudjelovali na jakom turniru u Mariboru.

"To nam je jako puno pomoglo, igrali smo prvi dan s ACH Volleyom, poveli 2:0 i izgubili nažalost na kraju 2:3, da bi drugi dan s 3:0 dobili Maribor. To nam je bila odlična priprema za Budvu, pogotovo utakmica s ACH koji su nekoliko nivoa jači od Crnogoraca."

Momčad je kompletna?

"Nedostaje samo Roko Vlašić, koji je drugi trening po dolasku iz reprezentacije u bloku 'sredio' mali prst, pa trenutno ima longetu i izvan pogona je. Ostali su tu, spremni za igru i još jednu pobjedu", rekao je na kraju reprezentativac Mladosti Marko Repek kojem je ovo ljeto bilo radno i koji je prema vlastitom kazivanju, tu puno profitirao:

"Sjajni suigrači koji mahom igraju u inozemnim klubovima, odličan trener, doista prava škola za mene. I sve je bilo super, do 'kiksa' u Kini na Challenger kupu, nakon toga se sve malo poremetilo. Ipak, mislim da je ovo ljeto u reprezentaciji ipak odrađen dobar posao." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!