Nogomet

Varane nakon teške ozljede odlučio zaključiti karijeru

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 25.09.2024.
Varane nakon teške ozljede odlučio zaključiti karijeru
Foto: EPA

Raphael Varane odlučio je zaključiti svoje profesionalno igranje nogometa nakon što je pretrpio ozljedu koljena na početku sezone u dresu Coma. Tijekom bogate karijere osvojio je niz trofeja...

Francuski branič Raphael Varane objavio je u srijedu da se povlači iz nogometa u dobi od 31 godine, spustivši zavjesu na svoju uspješnu karijeru nakon teške ozljede koljena.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Varane je upisao 93 nastupa za Francusku od 2013. do 2022., igrajući ključnu ulogu u njihovoj pobjedi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., a bio je i srebrni četiri godine kasnije u Kataru.

Varane je svoju klupsku karijeru započeo u Lensu iz Ligue 1, prije nego što se pridružio Real Madridu 2011., gdje je odigrao 360 utakmica i osvojio tri naslova La Lige i četiri trofeja Lige prvaka.

Pridružio se Manchester Unitedu 2021., upisao 95 nastupa u svim natjecanjima za engleski klub i pomogao mu da osvoji Liga kup 2023. i FA kup 2024., prije nego što je u srpnju prešao u Serie A klub Como gdje je pretrpio ozljedu koljena na svom debiju.

"Pao sam i ustajao tisuću puta, a ovaj put je trenutak da stanem i objesim kopačke. Ne žalim, ne bih ništa mijenjao. Osvojio sam više nego što sam mogao i sanjati, ali osim priznanja i trofeja, ponosan sam što sam, bez obzira na sve, ostao pri svojim načelima da budem iskren", kazao je Varane. test

FOTO: EPA/Adam Vaughan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!