Nogomet

Milano izgubio domaćinstvo finala Lige prvaka, Francuzi žele uskočiti

HINA, Mario Borko • srijeda, 25.09.2024.
Milano izgubio domaćinstvo finala Lige prvaka, Francuzi žele uskočiti
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Uefa je objavila da je Milano izgubio domaćinstvo finala Lige prvaka 2027. godine, a kao jedan od glavnih kandidata za njegovu zamjenu istaknuo se Marseille koji je preko gradskih vlasti odmah ponudio uskočiti u njegovo mjesto...

Grad Marseille ponudio je domaćinstvo finala Lige prvaka 2027. godine, nakon što je Europska nogometna unija UEFA odlučila oduzeti domaćinstvo Milanu, zbog planiranih radova na stadionu San Siro.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“A zašto to ne bi bilo u Marseilleu, na najljepšem stadionu u Francuskoj - Velodromeu”, napisao je Sebastien Gibrael, predstavnik gradskih vlasti Marseillea, na Platformi X, samo nekoliko sati nakon odluke UEFA-e.

Prema njegovim riječima, vlasti Marseillea će s gradonačelnikom Benoitom Pajanom podržati kandidaturu Marseillea za domaćina finala Lige prvaka 2027. godine.

UEFA je u utorak navečer objavila da je San Siro, stadion na kojem igraju Milan i Inter, izgubio organizaciju važnog događaja jer grad Milano nije mogao jamčiti da će stadion i njegova okolica biti spremni za utakmicu zbog renoviranja. Krovna organizacija europskog nogometa također je navela da će do sljedećeg lipnja izabrati konačno mjesto.

Sljedeća dva finala Lige prvaka igrat će se u Münchenu i Budimpešti. San Siro, stadion kapaciteta oko 75.000 sjedećih mjesta, četiri je puta ugostio najvažniju utakmicu europskog klupskog nogometa (1965., 1970., 2001. i 2016.). test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!