Tenis

Gojo u drugom kolu Challengera u Orleansu zaustavljen od srpskog tenisača

Mario Borko • srijeda, 25.09.2024.
Gojo u drugom kolu Challengera u Orleansu zaustavljen od srpskog tenisača
Foto: EPA

Borna Gojo se nakon višemjesečnog izbivanja s terena polako vraća u ritam, ali danas je u osmini finala Challengera u Orleansu poražen od srpskog predstavnika Hamada Međedovića u tri seta...

Na Challenger u francuskom Orleansu, Borna Gojo izgubio je meč drugog kola od srpskog tenisača Hamada Međedovića sa 7:6 (4), 3:6, 2:6. Splićanin je imao vodstvo od 1-0 u setovima, ali ga je nesigurnost na servisu u nastavku koštala poraza.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč je bio prepun break prilika i s jedne i s druge strane. Već u prvom gemu Međedović je oduzeo servis Goji. On se vratio na 3:3, da bi kod 5:5 još jednom izgubio servis, ali srpski tenisač nije uspio zaključiti set na svom početnom udarcu.

U tie-breaku Gojo je napravio dva mini-breaka i osvojio prvi set. U drugom slična priča, Međedović je poveo 3:0, Splićanin je vratio izgubljeni servis kod 3:1, ali je odmah u idućem gemu ponovno ispustio svoj.

Nakon toga 135. tenisač svijeta je mirno priveo set kraju i izjednačio na 1-1. U odlučujućem setu, Međedović je dva puta napravio break i sa 6:2 izborio četvrtfinale. Gojo je u dva gema imao kombinirano četiri prilike za povratak u meč, ali nije uspio.

Gojo je u prvom kolu iznenadio četvrtog nositelja i 111. igrač svijeta Lucu van Asschea, ali je pokleknuo na drugoj stepenici. Trenutno je 437. na ATP ljestvici i čeka ga dugi put do povratka u društvo 100 najboljih u kojem je bio prije ozljede. test

Challenger Orleans, drugo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska) – Hamad Međedović (Srbija) 7:6 (4) 3:6, 2:6

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!