Nogomet

Kijevljani Europsku ligu otvaraju kao domaćini u Hamburgu

Mario Borko • srijeda, 25.09.2024.
Kijevljani Europsku ligu otvaraju kao domaćini u Hamburgu
Foto: EPA

Danas kreće Europska liga u novom formatu, a Dinamo Kijev je kao domaćin u Hamburgu otvara protiv Lazija. Kijevljani su u dobroj formi, vodeći su u ukrajinskom prvenstvu, ali Talijani su u ovom susretu favoriti...

Nova Europska liga podsjeća na stari forma Kupa Uefa jer su tada ekipe u grupi međusobno igrale samo jednu utakmicu. U novom formatu Europske lige to će se ponoviti, ali će po uzoru na Ligu prvaka sve momčadi zajedno činiti veliku ljestvicu i neće biti grupne faze kao što je to nekada bilo.

Igraj na Dinamo Kijev - Lazio na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo Kijev je klub bogate povijesti, dva puta je osvajao Kup pobjednika kupova, a jednom europski Superkup. Bila su to neka druga vremena, a Kijevljani su se u Europsku ligu, kao ukrajinski doprvaci, kvalificirali porazom u play-offu Lige prvaka. Tamo ih je zaustavio Red Bull Salzburg.

Nakon poraza od Austrijanaca, Dinamo je pet utakmica bez poraza, a u domaćem prvenstvu je vodeći sa 16 bodova. Do sad su Kijevljani bili stopostotni, a onda ih je prije četiri dana Ruh Lavov u Kijevu izvukao bod.

Lazio je ljetos promijenio trenera, Marco Baroni je došao na kormilo Biancocelesta koji imaju dva europska trofeja u svojim vitrinama. Kup pobjednika kupova iz 1999. i Superkup iz iste godine. Prošle sezone Lazio je igrao u Ligi prvaka, a sad se vratio u Europsku ligu kao sedma momčad talijanske Serie A.

Lazio je odradio dojmljive pripreme u kojima je u sedam utakmica ostao neporažen, a otvaranje prvenstva je bilo prosječno. Pobjeda protiv Venezije pa poraz od Udinesea. Nakon toga Lazio je remizirao s Milanom, pobijedio Veronu, a prije tri dana je izgubio od Fiorentine.

Biancocelesti su u tom susretu odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, pogađali su i u nastavku okvir gola, ali Viole su slavile preokretom koji je stigao s dvama pogocima s bijele točke.

Valentin Castellanos se najviše istaknuo kod Lazija na startu sezone, zabivši tri gola. Argentinac je u sjajnoj formi, ali je njegov nastup u Hamburgu upitan zbog ozljede. p>

Mjesto, vrijeme, suci

Hamburg, Volksparkstadion, 21:00

Sudac: Tasos Sidiropoulos (Grčka)

Nedostaju

Dinamo Kijev: Volodimir Šepeljev, Mikola Mihaljenko, Matvii Ponomarenko, Denis Popov, Nazar Volonji

Lazio: Valentin Castellanos, Samuel Gigot

Zadnji susret

Dinamo Kijev i Lazio susreli su se u osmini finala Europske lige 2018. godine. U rimu je završio 2:2, a u Kijevu su Rimljani slavili s 0:2.

Prognoza

Lazio je blagi favorit, ali Kijevljani su u dobroj formi. test

FOTO: EPA/Wojtek Jargilo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!