Košarka

Fenerbahče neće puštati svoje igrače u reprezentaciju dok je Ergin Ataman izbornik

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 25.09.2024.
Fenerbahče neće puštati svoje igrače u reprezentaciju dok je Ergin Ataman izbornik
Foto: EPA

Turski košarkaški klub Fenerbahče povukao je svoje igrače iz reprezentacije kao odgovor na provokativnu gestu izbornika Ergina Atamana tijekom prijateljske utakmice između grčkog Panathinaikosa i turskog Galatasaraya u utorak.

Ataman, koji je izbornik turske reprezentacije, glavni trener Panathinaikosa, ali i veliki navijač Galatasarayja, izazvao je kontroverzu nakon utakmice igrane u utorak. Naime, Ataman se nakon utakmice okrenuo prema navijačima Galatasarayja pokazavši rukom rezultat 3:1 kojim je "Galata" u velikom turskom nogometnom derbiju pobijedio Fenerbahče s 3:1.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U taboru Fenera su "poludjeli" povukavši svoje igrače iz košarkaške reprezentacije sve dok je Ataman izbornik.

"Ono što je učinio pred milijunima gledatelja u potpunoj je suprotnosti s dignitetom i identitetom mjesta glavnog trenera reprezentacije," stoji u priopćenju kluba na njihovoj web stranici.

"Reprezentacija pripada svima nama. Svaki pojedinac koji je dio ove momčadi mora se ponašati s tom sviješću i odgovornošću. Ovakvo ponašanje koje se provodi u pokušaju da se dodvori jednoj zajednici je veliko nepoštovanje prema vlastitoj zajednici, prema dignitetu mjesta izbornika reprezentacije, pa i našoj zemlji," dodaje se.

Izbornik Ataman se ispričao za svoj potez.

"Ni na koji način nije bila moja namjera ciljati ili uvrijediti bilo koju zajednicu kada sam to učinio," poručio je. test

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!