Košarka

Fenerbahče je odbio poslati svoje košarkaše u reprezentaciju jer je izbornik slavio poraz nogometaša

HINA, Mario Borko • četvrtak, 26.09.2024.
Fenerbahče je odbio poslati svoje košarkaše u reprezentaciju jer je izbornik slavio poraz nogometaša
Foto: EPA

Košarkaški klub Fenerbahče odlučio je da svoje igrače neće pustiti na reprezentativno okupljanje jer je turski izbornik Ergin Ataman pred navijačima Galatasaraya slavio pobjedu najvećeg rivala protiv Žutih-kanarinaca koji su to shvatili kao manjak poštovanja...

Košarkaška momčad Fenerbahčea priopćila je da neće pustiti svoje igrače na reprezentativno okupljanje nakon što je izbornik turske košarkaške reprezentacije iskazao podršku nogometašima Galatasaraya.

Igraj na Fenerbahče – Royale Union Saint-Gilloise na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener nacionalne košarkaške reprezentacije Ergin Ataman, koji također trenira grčki Panathinaikos, podigao je tri prsta na jednoj i jedan na drugoj ruci, osvrnuvši se na pobjedu Galatasaraya u Turskoj ligi protiv Fenerbahčea od 3:1 u subotu.

U objavi na Instagramu, Ataman je rekao da je gesta koju je napravio u prijateljskoj košarkaškoj utakmici u utorak između Panathinaikosa i Galatasaraya bila neplanirana:

"Sigurno nisam imao namjeru ciljati ili uvrijediti bilo koji klubu kada sam napravio ovu gestu", rekao je 58-godišnjak, koji je također prethodno trenirao Galatasaray. "Ja sam trener koji u svakoj prilici izražava svoje poštovanje prema Fenerbahčeu, ali sam i jedan od njihovih najvećih rivala na terenu."

Fenerbahče se oglasio priopćenjem u kojem ne prihvaća Atamanovu ispriku:

"Ovaj čin predstavlja veliko nepoštovanje prema našem klubu, prema dostojanstvu izbornika reprezentacije, pa čak i prema našoj zemlji", stoji u priopćenju Fenerbahčea.“Mi ignoriramo njegovu izjavu o isprici našem klubu i obavještavamo javnost da smo donijeli odluku da nećemo slati niti jednog sportaša u našu mušku reprezentaciju za vrijeme njegovog mandata na ovoj poziciji, koja zahtijeva neizostavne kvalitete poput dostojanstva i nepristranosti."

Nogometni trener Fenerbahčea Jose Mourinho također je u srijedu bio nezadovoljan svojim kolegom iz Galatasaraya Okanom Burukom. Mourinho nije sudjelovao na tiskovnoj konferenciji nakon utakmice u subotu nakon što je morao čekati više od sat vremena da Buruk završi svoju presicu.

"U 24 godine nogometa nikada u životu nisam pobjegao s press konferencije, pogotovo nakon poraza. Razumijem da trener gostujuće momčadi ide prvi na press konferenciju, ali moraju postojati određene granice. Sedamdeset minuta, žao mi je, ali to je nedostatak poštovanja“, rekao je nakon utakmice Portugalac. test

FOTO: EPA/ERDEM SAHI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!