Košarka

Derrick Rose odlučio zaključiti igračku karijeru

Petar Jenjić • četvrtak, 26.09.2024.
Derrick Rose odlučio zaključiti igračku karijeru
Foto: EPA

Nakon dugačkih 16 godina igračke karijere, Derrick Rose odlučio je završiti s aktivnim igranjem košarke. Nekadašnji MVP karijeru je zaključio u Memphis Grizzliesima...

Nakon 16 godina profesionalne igračke karijere, Derrick Rose odlučio se za odlazak u sportsku mirovinu, rekao je to nekadašnji MVP za ESPN:

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znajući da sam pružio sve za ovu igru, osjećam se dobro u vezi ove odluke. Košarka je za mene bila samo početak, sada je važno da dajem sve od sebe za obitelj. Ona to zaslužuje."

Rose je stigao u NBA kao prvi izbor drafta 2008. godine, a izabrali su ga Chicago Bullsi. Vrlo brzo prometnuo se u veliku zvijezdu lige, zaradio je titulu rookieja godine, a zatim i postao najkorisniji igrač sezone 2010./11.

Bilježio je 25.0 poena i 7.7 asistencija po utakmici i vodio Bullse do omjera 62-20, a zatim i finala Istočne konferencije. Međutim, sve se promijenilo za njega nakon teške ozljede tijekom doigravanja 2012. godine, propustio je cijelu sljedeću sezonu, a u onoj iza odigrao samo deset utakmica.

Kasnije je razmijenjen u New York Knickse, a zatim je još igrao za Cleveland Cavalierse, Minnesota Timberwolvese, Detroit Pistonse i na koncu Memphis Grizzliese. Nastavio se boriti s ozljedama kojih se nikada do kraja nije riješio.

Karijeru je zaključio na prosjeku od 17.4 poena i 5.2 asistencije u 723 odigrane utakmice. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!