Tenis

Tijesan meč i poraz Marina Čilića u reprizi finala US Opena

Petar Jenjić • četvrtak, 26.09.2024.
Tijesan meč i poraz Marina Čilića u reprizi finala US Opena
Foto: EPA

Marin Čilić nije uspio proći prvu prepreku na ATP turniru u Tokiju. Bolji je od hrvatskog tenisača bio Kei Nishikori koji je pred domaćom publikom slavio u tri seta...

Tek 48 sati nakon osvojene titule u Hangzhouu, Marin Čilić stigao je na turnir u Tokiju i već u prvom kolu igrao je protiv Keia Nishikorija. U reprizi finala US Opena 2014. godine do pobjede je stigao Japanac koji je slavio u tri seta sa 6:4, 3:6, 6:3.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč je trajao dva sata i četiri minute. Izuzev nešto lošijeg servisa, hrvatski tenisač prenio je kvalitetu igre iz Kine, ali danas je njegov protivnik odigrao odlično i zasluženo slavio.

U četvrtom gemu Čilić je propustio jednu break šansu, da bi u sedmom spasio 15:40 na svom servisu. Oba tenisača igrala su jako dobro, vidjeli smo nekoliko sjajnih poena, ali nešto bolji u ključnim trenucima ipak je bio Japanac. Kod 4:4 oduzeo je hrvatskom predstavniku servis, a zatim iskoristio drugu set loptu.

Zaigrao je Čilić bolje u drugom setu, da bi u četvrtom gemu napravio break i poveo s 3:1. Iako mu je Nishikori odmah uzvratio s oduzetim servisom, hrvatski predstavnik ponovno je uzeo break za vodstvo 5:3, a zatim mirno odservirao za 1:1 u setovima.

Na otvaranju trećeg seta Čilić je propustio jednu break šansu, a kasnije je njegov protivnik iskoristio svoju, poveo s 4:2 i zaključio meč. U 16. međusobnom dvoboju upisao je desetu pobjedu. test

ATP Tokio, 1. kolo:
Kei Nishikori - Marin Čilić 6:4, 3:6, 6:3

FOTO: EPA/ABIR SULTAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!