Ostali sportovi

Mlada Švicarka u vrlo kritičnom stanju nakon pada na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 26.09.2024.
Mlada Švicarka u vrlo kritičnom stanju nakon pada na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu
Foto: EPA

Zabrinjavajuće vijesti dolaze sa Svjetskog prvenstva u biciklizmu koje se održava u Švicarskoj. Mlada Švicarka Muriel Furrer nakon pada tijekom juniorske utrke, nalazi se u stanju opasnom po život...

Mlada Švicarka Muriel Furrer (18) zadobila je tešku ozljedu glave nakon što je pala tijekom cestovne utrke juniorki na Svjetskom biciklističkom prvenstvu u Zürichu, objavila je Međunarodna biciklistička federacija (UCI).

"Muriel Furrer je zadobila ozbiljnu ozljedu glave i u vrlo je kritičnom stanju", stoji u priopćenju UCI-ja.

"Izuzetno zabrinuti zbog situacije, Union Cycliste Internationale, Swiss Cycling i lokalni organizacijski odbor Züricha 2024. pomno prate razvoj događaja i komunicirat će što je prije moguće," dodaje se.

Švicarski mediji pišu kako je mlada djevojka pretrpjela tešku traumatsku ozljedu mozga i nalazi se u "vrlo kritičnom stanju". Furrer je helikopterom prebačen u bolnicu gdje je hitno operirana.

Za sada nema informacija kako je došlo do pada, tek kako je "istraga nadležnih organa u tijeku."

Spomenimo kako je zlatnu medalju osvojila Britanka Cat Ferguson ispred Španjolke Paule Ostiz i Slovakinje Viktorije Chladonove.

Kod juniora slavio je Talijan Lorenzo Finn, srebro je pripalo Britancu Sebastiana Grindleyju, a bronca Nizozemcu Senni Remijnutest

FOTO: EPA/JAVIER LIZON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!