Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti nakon velike borbe došli korak bliže Ligi prvaka

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 26.09.2024.
Odbojkaši Mladosti nakon velike borbe došli korak bliže Ligi prvaka
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Odbojkaši Mladosti su nakon velike, teške bitke, koja je potrajala čak 143 minute, s 3:2 (23:25, 37:39, 25:15, 26:24, 15:13) pobijedili Budvu u uzvratu prvog kruga kvalifikacija za CEV Ligu prvaka, plasiravši se tako u drugi krug, gdje ih očekuje austrijski Innsbruck.

Nakon 3:1 pobjede u Budvi, očekivao se ipak lakši posao Zagrepčana u uzvratu, no crnogorski odbojkaši pokazali su s pravom da su vrlo dobra i čvrsta momčad koju se ne smije nikako podcijeniti. Uostalom, još je i pred prvu utakmicu trener Mladosti Radovan Gačić konstatirao da će se konačni pobjednik određivati tek u Zagrebu.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od starta se vodila rovovska bitka, igralo se poen za poen. Mladost je vodila do polovice prvog seta, gosti od sredine pa do kraja, do 25:23 nakon 26 minuta igre. U drugom setu Mladost ima dva puta plus šest, posljednji puta kod 15:9, no ne uspijevaju to kapitalizirati na kraju, već Budva, poslije 42 minute igre osvaja i taj set, na razliku 39:37, za ipak iznenađujućih 2-0 u setovima. Mladost je tu imala čak sedam set lopti.

Zato je treći set, u kojem je Gačić zarotirao postavu i krenuo s tehničarom Močićem u drugoj liniji, bio konačno uspješan za Mladost. Nakon 28 minuta dobili su taj period igre s uvjerljivih 25:15, a zanimljivo je da trener Zagrepčana nije mijenjao startnu postavu.

Četvrti set većim je dijelom rezultatski pripao gostima, posljednji su puta vodili s 19:18, no s tri poena u nizu domaćin radi preokret. Mladost je imala i lagodnih 24:21, dovela se i nezgodnu situaciju kod 24:24, da bi ipak, s dva poena u nizu, osvojila i taj set, za 2-2 u setovima.

Peti je, po običaju, 'kidao živce', i tu su domaći ponovno loše krenuli. Na promjenu strana odlazi se s 8:5 Budve, koja vodi sve do 12:11. A tada, mladi Teo Mičetić koji je neposredno prije ušao u igru, pogađa as za 12:12, da bi nakon 13:13 dva posljednja poena otišla na stranu domaćina, za tešku, ali zasluženu pobjedu.

Mladost je na kraju statistički bila bolja na bloku (18-16), poenima u napadu (70-62), te servisima (6-2), uz 36 pogrešaka (Budva 32).

Spiridon Chandrinos s 21 poenom najučinkovitiji u redovima pobjednika, Đorđe Jovović i Clemens Ecker dodali su po 20, Sven Jakopec 10 (četiri bloka), Stipe Perić osam (četiri bloka), Mario Močić sedam, Nikola Đurović koji je započeo u postavi u petom setu umjesto Jakopeca četiri te Teo Mičetić koji je također igrao samo u posljednjem setu tri poena.

Osim libera Hrvoja Pervana nitko drugi nije više ulazio u igru, dok je kod Budve trener Bošković izrotirao svih 12 igrača.

Nakon susreta trener Mladosti Radovan Gačić je rekao:

"Znao sam da će to biti težak susret, no nekako sam se nadao da ćemo ipak ponoviti dobre partije s turnira u Mariboru prošli vikend. Nažalost, to nismo uspjeli napraviti, ali prošli smo u drugi krug i to je ipak najvažnije. Moramo više nego u rukama i nogama poraditi na nekim stvarima i dobro se pripremiti za Innsbruck. Očekujem da ćemo do tih susreta biti na nivou i pokazati bolju igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!