Nogomet

Hrvatska ide po iznenađenje, moćna Argentina čeka je u osmini finala Svjetskog prvenstva

Mihaela Bradovski • petak, 27.09.2024.
Hrvatska ide po iznenađenje, moćna Argentina čeka je u osmini finala Svjetskog prvenstva
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska futsalska reprezentacija danas igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu. Protivnik je vrlo snažna Argentina, jedna od najjačih reprezentacija svijeta, ali i Hrvatska ima ozbiljnu reprezentaciju koja će pokušati kreirati iznenađenje...

Nije ovo jedno od onih velikih natjecanja na kojima favoriti mirno plove i bilježe pobjede. Već je bilo iznenađenja, svakako najveće je ispadanje Španjolske u osmini finala od Venezuele, pa i ispadanje branitelja naslova Portugala od Kazahstana.

Igraj na Argentina - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ispadanje Argentine od Hrvatske svakako bi spadalo u kategoriju iznenađenja, Argentina ima sjajnu reprezentaciju, njezini porazi su rijetkost, a ako i gubi, najčešće to čini od fantastičnog Brazila.

Na ovom Svjetskom prvenstvu Argentina je zasad bez poraza, upisala je dvije čiste pobjede protiv Ukrajine i Angole, ali se dosta mučila protiv Afganistana kojeg je svladala s tijesnih 2:1.

U susretima protiv Ukrajine i Angole problema nije bilo, Ukrajince je svladala s visokih 7:1, a protiv Angole u jurnjavi s obje strane završilo je 9:5 za Argentinu.

Hrvatska je pak upisala dva poraza i pobjedu te je među najboljim trećeplasiranima prošla dalje. U onom početnom porazu od Tajlanda 2:1 dominirala je i bila puno bolja u prvih 20 minuta, nije to iskoristila i nije uspjela doći do pobjede. Zatim je uslijedio dvoboj protiv Brazila i težak poraz 8:1 pa u konačnici visoka 7:0 pobjeda protiv Kube.

Ništa manje od prvog poluvremena protiv Tajlanda i utakmice protiv Kube neće Hrvatskoj biti dovoljno protiv Argentine. Morat će odigrati sjajnu utakmicu, čeka je izrazito težak protivnik koji je objektivno i kvalitetniji te bliži pobjedi.

Ono što je pozitivno, dojam je da u hrvatskim redovima ima još uvijek dovoljno rezerve za veliku utakmicu i potencijalnu senzaciju.

Što su rekli

Marinko Mavrović, hrvatski izbornik: "Sve znamo o Argentini, napravili smo opsežnu analizu. Riječ je o fenomenalnoj reprezentaciji, aktualni viceprvak svijeta i svjetski prvak prije osam godina. Argentinci su fanatični, igraju sjajno u oba pravca, agresivni su i razbijaju igru protivnika. Njihovi rezultati nisu slučajnost, čeka nas vrlo teška utakmica. Nadamo se iznenađenju kao sportaši i naravno da idemo na pobjedu. Napravit ćemo sve što je u našoj moći, Venezuela je pokazala da je moguće iznenaditi favorite. Moramo vjerovati. naravno da se ne zavaravamo, Argentina je jaka na svim pozicijama, na pivotima imaju Brandija, Rosu i neugodnog Borruta, ali i na svim drugim pozicijama su jako dobro posloženi. Međutim, u futsalu je sve moguće, imamo i mi svoje adute."

Mjesto, vrijeme, suci

Taškent, Humo Arena, 17:00

Suci: Anatolij Rubakov, Ryan Shepheard, Ebrahim Mehrabi

Prošli dvoboji

Hrvatska i Argentina još se nisu sastajale.

Prognoza

Argentina je apsolutno favorit i sve osim njenog prolaza bit će iznenađenje. No, Hrvatska ima kvalitetu i probat će do iznenađenja i doći. Put joj je pokazala Venezuela protiv Španjolske. test

Svjetsko futsalsko prvenstvo 2024, nokaut faza

osmina finala

Brazil5:0Kostarika
Nizozemska1:3Ukrajina
Španjolska1:2Venezuela
Paragvaj3:1 *Afganistan
Iran3:4Maroko
Portugal1:2Kazahstan
Tajland-:-Francuska
Argentina-:-Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Svjetsko futsalsko prvenstvo 2024, nokaut faza

osmina finala

Brazil5:0Kostarika
Nizozemska1:3Ukrajina
Španjolska1:2Venezuela
Paragvaj3:1 *Afganistan
Iran3:4Maroko
Portugal1:2Kazahstan
Tajland-:-Francuska
Argentina-:-Hrvatska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!