Nogomet

Barcelonini navijači kažnjeni zbog rasističkog ponašanja, zabranjeno im je gostovanje u Beogradu

HINA, Mario Borko • petak, 27.09.2024.
Barcelonini navijači kažnjeni zbog rasističkog ponašanja, zabranjeno im je gostovanje u Beogradu
Foto: EPA

Peterostruki prvak Europe Barcelona novi je format Lige prvaka otvorila porazom u gostima kod Monaca. Osim što su bodovno ostali na nuli, Katalonci su kažnjeni novčano zbog ponašanja svojih navijača, a njima je zabranjeno iduće gostovanje...

Barceloni je zabranjeno prodavati ulaznice svojim navijačima za sljedeću gostujuću utakmicu Lige prvaka zbog rasističkog ponašanja tijekom utakmice protiv Monaca, priopćila je u petak UEFA-a.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo (CEDB) odlučilo je naložiti izvršenje suspendirane disciplinske mjere koju je izreklo Žalbeno tijelo UEFA-e svojom odlukom od 17. travnja 2024. zbog rasističkog ponašanja Barceloninih navijača, odnosno zabraniti FC Barceloni prodaju ulaznice svojim gostujućim navijačima za sljedeću utakmicu UEFA-inog natjecanja u skladu s člankom 26(3) Disciplinskog pravilnika UEFA-e", stoji u priopćenju koje je objavila krovna europska nogometna organizacija.

Barcelona je kažnjena i s 10 tisuća eura novčane kazne i dodatnom zabranom od jedne utakmice prodaje ulaznica svojim gostujućim navijačima koja je suspendirana na godinu dana.

Monaco je prošli tjedan pobijedio Barcelonu 2:1 na svom stadionu Louis-II.

Sljedeću utakmicu Lige prvaka Barca igra u Beogradu protiv Crvene zvezde 6. studenog, a Monaco 2. listopada gostuje u Maksimiru. test

FOTO: EPA/Alejandro Garcia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!