Vodeni sportovi

Mladost i Jug upisali i drugu pobjedu, Primorje i Solaris krenuli porazom

Branimir Korać • petak, 27.09.2024.
Mladost i Jug upisali i drugu pobjedu, Primorje i Solaris krenuli porazom
Foto: Baldo Marunčić/HINA

Ovaj tjedan rezerviran je za susrete kvalifikacija Eurokupa, a Hrvgatsku u njima predstavljaju četiri kluba. Mladost i Jug zasad odlično guraju i imaju po dvije pobjede, a porazom su krenuli Primorje i Solaris protiv jačih protivnika...

Vaterpolisti Solarisa na turniru u Barceloni upisali su poraz na startu od grčkog Vouliagmenija. Grci su slavili s 12:10 i Solaris do kraja turnira nema pravo na poraz ako misli igrati u grupnoj fazi.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šibenčani su šest minuta prije kraja susreta imali vodstvo 9:8, ali nakon toga Grci rade seriju 4:0, bježe na 12:9 i zaključuju priču.

Kod Solarisa četiri gola postigao je Roko Pelicarić, a dva je dodao Antonio Petković. Kod Vouliagmenija četiri gola postigao je Nikolaos Giannatos, a po dva su dodali Ioannis Tottis, Nemanja Ubović i Dimitrios Chatzis.

Jug igra na turniru u Aix-en-Provenceu gdje je upisao i drugu pobjedu. Ovaj put protiv talijanskog De Akkera kojeg je svladao sa 16:10. Rutinski odrađen posao Jugaša koji su potvrdili status favorita skupine.

Još jednom odličan je bio Marko Žuvela s četiri gola, a po dva su dodali Ante Jerković, Maro Joković, Toni Mozara, Filip Kržić i Branimir Herceg. Kod poraženih četiri gola zabio je Stefano Luongo, a po dva Tyler Abramson i Matteo Bragantini.

Mladost jer u Zagrebu stigla i do druge uvjerljive pobjede, nakon Cattara nadigrala je španjolski Sant Andreu s visokih 21:9. Rezultat sve govori, bio je to jednosmjeran dvoboj u kojem su Zagrepčani imali ključeve u svojim rukama.

Predvodili su ih Andrija Bašić s pet golova, Franko Lazić s četiri, te s po tri Luka Bukić i Konstantin Harkov. Kod Španjolaca tri gola postigao je Arnau Cunillera Maroto, a dva Ricardo Gracia Madridejos.

Primorje nije imalo šanse protiv prejakog Pro Recca. Iz financijskih razloga Pro Recco ne igra Ligu prvaka, ali i dalje ima vrlo moćnu momčad te je Riječane svladao s 13:3. Nakon poravnanja na 1:1, Pro Recco je postigao deset golova u nizu i riješio pitanje pobjednika.

Predvodili su ga Giacomo Cannella s četiri gola te Francesco Condemi s tri. Kod Primorja strijelci su bili Tin Brubnjak, Gabrijel Burburan i Dario Rakovactest

Kvalifikacije za Eurokup:
Vouliagmeni - Solaris 12:10
De Akker Team - Jug AO 10:16
Mladost - Sant Andreu 21:9
Pro Recco - Primorje 13:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!